CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer İnsan Hakları Günü ve Haftası'nı kutladı.
En temel hakkın yaşam hakkı olduğunu vurgulayan Çakırözer, mücadelelerinin hak ihlallerinin bon bulduğu bir Türkiye için olduğunu söyledi.
Çakırözer'in kutlama mesajı şöyle:
“İnsan kişiliğinin onur ve değerine, erkek ve kadın eşitliğine, toplumsal ilerlemeyi kolaylaştırmaya, daha geniş bir özgürlük içerisinde, daha iyi yaşam koşulları oluşturmaya karar verilen bir bildiri olan İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi üzerinde önemle durulması gereken bir beyannamedir.
Ancak İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin 68'inci yılını kutladığımız bu yıla Türkiye OHAL yönetimi altında girmektedir. 15 Temmuz askeri darbe girişimiyle mücadale kapsamında ilan edilen OHAL; demokrasiye, özgürlüklere, basın özgürlüğüne gölge düşürmektedir. Gazetecilerin, yazarların, akademisyenlerin, siyasetçilerin, bilim insanlarının cezaevlerinde işkence ve kötü muameleye karşı karşıya kaldıkları iddiaları gündeme gelmekte, hak ihlalleri yaşanmaktadır. Cezaevlerindeki gazeteciler kitap, mektup ve telefonla konuşma haklarından mahrum bırakılmış durumdadır. Temel amaçlarından biri işkence ve kötü muameleye karşı ulusal önleme mekanizması olan Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu  hiç bir şey yapmamakta, insan hakları ihlallerine karşı mücadele çağrımıza iktidar partisi kayıtsız kalmaktadır.
Yine en büyük hak ihlalleri arasında yer alan güvencesiz çalıştırılma ve taşeronlaşma sonucu her geçen gün iş kazaları ve meslek hastalıkları artmakta, işçilerin sağlıklı yaşam hakları ellerinden alınmaktadır. Taşeron işçiler, haklarını aradıkları ve sendikalaştıkları gerekçesiyle sık sık işten atılmaktadırlar.
Türkiye, İnsan Hakları Evrensel Bildirisi’ni ilk kabul eden ülkeler arasında olmasına rağmen insan hak ve özgürlükleri ihlallerinin en yoğun yaşandığı ülkeler arasında ilk sıralarda yerini almakta.
Bizler OHAL yönetimine, baskılara ve hak ihlallerine karşı; insanların özgür, onurlu ve eşit bir şekilde yaşadığı, kimsenin ötekileştirilmediği, toplumsal barış ve huzurunun sağlandığı, daha demokratik  bir hukuk devleti için mücadelemizi sürdüreceğiz.  Hak ihlallerinin son bulduğu bir Türkiye umuduyla...”
 
 
Editör: TE Bilişim