CHP İl Kadın Kolları Başkanı Figen Kahya, 5 Aralık 1934’de bir çok Avrupa ülkesinden çok önce kadınlara verilen hakkın, kadınlar açısından bir devrim olduğunu söyledi.
Nüfusun yarısının kadınlar olduğunu, yasalar önünde erkeklerle eşit haklara sahip olduklarını vurgulayan Kahya, “Ancak haklara ulaşmada eşit değiliz. Oysa daha çok kadın vekil demek, kadına yönelik şiddet, kadın istihdamı, eğitim gibi konuların daha fazla ele alınması ve çözüm üretilmesi demektir” dedi.
Kadının siyasal yaşama katılma konusunda erkeklere oranla çok daha fazla mücadele vermek zorunda kalmalarına neden olduğunu kaydeden Kahya şunları söyledi:
“ Kadınların bu konuda, bugüne kadar verdikleri mücadele çok değerlidir. Ancak gelinen noktada Anayasa ve yasalarda var olan haklarımızı hayata geçirmek için daha iyi örgütlenmemizin, dayanışmamızı güçlendirmemizin, emeğimizi birleştirmemizin gerekliliği ortaya çıkmaktadır. Yakın zamanda kız çocuklarının tecavüzcüsü ile evlendirilmelerinin önünü açacak yasa tasarısının geri çekilmesi, kadınların dayanışarak, güçlerini birleştirerek verdikleri örgütlü mücadelenin sonucudur. Yine, siyasi partiler yasasında, kadın lehine yasal düzenlemeler yapılması seçim sisteminde kadınları engelleyen ayrımcı unsurların kaldırılması kadın ortak mücadelesi ile olacaktır.”
 
 
Editör: TE Bilişim