Demokrat Parti İl Başkanı Nazım Dölekçekiç, referandumda hayır ve evet diyeceklerin kutuplaştırıldığını belirterek, Hayır diyeceklerin üzerinde büyük baskı  olduğunu söyledi.
Referandum sürecini değerlendiren ve 16 Nisan’da vatandaşın sandığa gideceğini anımsatan DP İl Başkanı Nazım Dölekçekiç,  “Bu demokrasinin gereğidir. Evet demek de hayır demek de haktır. Özellikle halk oylamasını hazırlayan iktidar partisi evet hayır oylamasıyla milleti bölünmeye götürüyor. Hayır diyecekler vatan haini ilan ediliyor. Monarşinin üzerinden 150 yıl geçmesine ve parlamenter sistem deneyimimiz olmasına rağmen ne oldu da yürütmeyi tek kişiye veriyoruz. Bu cumhurbaşkanlığı sistemi değil, başkanlık sistemidir” dedi.
Referanduma aylar olmasına rağmen propagandaların başlatıldığını ve Hayır diyeceklere büyük bir baskı olduğunu kaydeden  geçildiğini aktaran Dölekçekiç, “OHAL sürecinde çıkartılan KHK’larla FETÖ’cülere yönelik yapılan ihraçlar son zamanlarda hayır diyeceklere yöneltildiğini görmekteyiz. Evet diyeceklere hiçbir şey yapılmazken, hayır diyeceklere FETÖ’cüymüş gibi teröristmiş gibi ihraç ediliyor. Hem de hiçbir hukuki gerekçe yokken yapılıyor” şeklinde konuştu.
Ülkenin ekonomisine de değinen Dölekçekiç, “15 yıldır tek başına iktidar olan hükümet, 15 yılda 80 milyar dolarlık özelleştirme yapmış. Bu 15 yıllık periyodu incelediğimizde gittikçe azaldığını görüyoruz. Sata sata bitirdik. Tulumbanın değil kuyunun suyu bitti” şeklinde sözlerini tamamladı.
 
 
 
 
 
Editör: TE Bilişim