Emek Partisi İl Başkanı Hüseyin Öge, fabrikalarda ve işçiler arasındaki izlenimlerini aktararak işçilerin referandumda ‘Hayır’ diyeceklerini öne sürdü.
Evet cephesinde sıkıntıların büyüdüğünü ve her geçen gün daha da ortaya çıktığını belirten Öge, “Yalanlarla ve gerilimleri artırarak ‘evet’ oylarını yükseltme hesapları yapılıyor. Miting meydanlarında ‘terörü bitireceğiz’, ‘ ülkeye 17 Nisan sabahı barış ve huzur gelecek’, ‘hayır diyenler terör örgütleriyle aynı safta’, ‘ hayır diyenler 15 Temmuz darbecileriyle aynı şeyi söylüyor’ yalan ve demogojileriyle oy oranları artırılmak isteniyor. Sanki bu ülkeyi 15 yıldır başkaları yönetiyormuş gibi bizler hiçbir şeyden haberi olmayan insanlar yerine konulmak isteniyoruz. Yalanlarının yanına bir de şimdi gerilim siyasetini büyüterek ve mağdur edebiyatı yaparak oy oranlarını yükseltme hamlesini koydular. Hayır oy oranları arttıkça kimyaları bozuluyor. Anket yapmayı ve sonuçlarının yayınlanmasını istemiyorlar. ‘Nerden girdik bu işe’ sendromunu yaşamaya başladılar” dedi.
Gerçek demokrasi, barış, özgürce yaşam nasıl gelecek diye soran Emek Partisi İl Başkanı Hüseyin Öge, “Bu konuda işçi ve emekçilere çok büyük görevler düşüyor. Birliğini, örgütlülüğünü pekiştirince ve kendi geleceğini ellerine almaya başlayınca bu ülkenin gerçek kurtuluşu sağlanacaktır. 17 Nisan günü ‘hayır’ oylarını arttırmak önemli mi? Çok önemli. Ama her şeyden daha da önemlisi demokratik, laik bir cumhuriyeti kuracak olan irade ve eylem birlikteliğidir” şeklinde konuştu.
 
Editör: TE Bilişim