Halkların Demokratik Partisi Eskişehir Örgütü’nün 1. Olağan genel kurulu Gar Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Tek listeyle yapılan seçimde Ahmet Uluçelebi başkan oldu.
Divan başkanlığına seçilen Gürsel Şenşafak kongre açılış konuşmasında gündemdeki konulara değinerek, “İşçi ölümleri artarak devam ederken, kadınlar öldürülüyor. Çevre, doğa peşkeş çekiliyor. Kürt sorunu ise bir adım ileri iki adım geri anlayışı ile Kürt halkını oyalamalarını sürdürüyor” dedi.
Kongreye katılan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, “AKP diktatörlüğü  zulme ve baskıya devam ediyor” diyerek iktidara yüklendi.
 İktidarın,  IŞİD ile YPG güçlerini bir tutacak hale geldiğini belirten milletvekili Sarıyıldız, şunları söyledi:  “IŞID’in eli kanlı çocuk katili bir terör örgütü olduğunu ve AKP tarafından desteklendiğini biliyoruz. Eskişehir gençliğin değerini bilen bir kent, Çoğunluğunu öğrencilerin oluşturduğu bu şehirde geçtiğimiz sene Ali İsmail Korkmaz kardeşimiz polis ve sivil faşistler tarafından katledildi. Gençliğin mücadelesini bizlere ışık tutacağını biliyoruz. Bu bağlamda HDP 1. Olağan genel kurulu selamlıyorum.”
HDP İl Kongresinin 1. Olağan genel kurulunda Ahmet Uluçelebi başkanlığındaki yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:
“Şerife Yiğit, Mete Günay, Rukiye Güven, Yıldız Aydın, Kerem Keskin, Zelal Yardımcı, Ayşe Kaplan, Medya Karakaya, Latif Çelebi, Kuluhan Yıldız, Abdulkadir Kabul, Servet Akan”
Disiplin Kurulu’na; Ozan Devrim Yay, Demet Bozdoğan, Merve Aydoğan, Suat Tuncer, Halit Kurt, Üst Kurul kongre delegeliklerine de; Ozan Devrim Yay, Murat Emeksiz, Halil Kurt, Şirvan Aldemir, Ayşe Kaplan, Zelal Yardımcı, Suat Tuncer, Besdegül Kabul, Ahmet Uluçelebi, Abdulkadir Kabul, Demet Bozdoğan ve Şerife Yiğit seçildiler. 
Editör: TE Bilişim