Saadet Partdisi Odunpazarı İlçe Başkanı Muhammed Güney, İzmir Adliyesi’ne yapılmak istenen hain saldırıyı ve büyük faciyayı önleyerek şehit düşen polis Fethi Sekin’e olay esnasında ölen adliye katibi Musa Can’a Allah’dan rahmet, ailelerine ve millete başsağlığında diledi.
Türkiye’de yapılan bütün darbelerin ve 15 Temmuz darbe girişiminin arkasından çıkan ilk ismin hep ABD olduğunu vurgulayan Güney, “Organize edilen darbenin üssü de İncirlik Üssüdür. Onun içindir ki kalbimize hancer sokmasına rağmen neden hala İncirlik ve ilgili herhangi bir şey yapılmamış olması insanlarımızın haklı olarak sorgulamasına neden olmaktadır” dedi.
Türkiye’nin PKK, PYD, YPG ve Gülen Hareketini(FETÖ) terör örgütü olarak kabul ederken ABD, AB, İngiltere, İsrail’in bunları terör örgütü olarak görmediğini belirten SP Odunpazarı İlçe Başkanı Muhammed Güney şunları söyledi:
“Şer ittifakı’na silah yardımı yapmakta; ülkelerinde propaganda yapabilmeleri için her türlü imkanı sağlamaktadır. Bu örgütlere hemen hemen bütün yardımlarda İncirlik üssünden sağlanmaktadır. Unutmamak gerekir ki hepimiz aynı gemideyiz. Gemiye batırmak isteyen de Şer ittifakıdır. O nedenle Türkiye Şer ittifakına zarar verecek bazı kararları almak zorundadır. Karşı hamle yapılmaz ise ödenecek bedel çok daha ağır olabilir. NATO ve ABD üsleri derhal askıya alınmalıdır. Müttefiklerimiz gözden geçirilmelidir. Başta D-8’in işler hale getirilmesi ve İslam Birliği’nin kurulması çalışmaları acilen başlatılmalıdır.”
 
 
Editör: TE Bilişim