Büyük Birlik Partisi (BBP) Odunpazarı İlçe Başkanı Şaban Bozbal, 20– 26 Mayıs tarihleri arasında kutlanan İstihdam Haftası nedeniyle açıklama yaparak her 4 gençten ve her 3 üniversite mezunundan birinin işsiz kaldığını söyledi.
Türkiye'nin en önemli sorunu olan işsizliğin, istihdam olanakları yaratılamamasından kaynaklandığını belirten Başkan Bozbal, “Türkiye'de resmi rakamlara göre ne yazık ki 3 milyon, gerçek rakamlara göre ise 6 milyonun üzerinde işsiz var. Her dört gençten birinin işsiz olarak yaşamını devam ettirdiği ülkemizde her üç üniversite mezunundan biri işsizlik sorunuyla karşı karşıyadır. Mevcut kara tabloda, ebeveynler tarafından güçlüklerle, fedakârlıkla, emekle ve özveriyle üniversiteye gönderilen ve mezun olan gençlerimiz ne yazık ki diploma sevinci yaşayamamaktadır” dedi.  
İş bulamayan gençlerin hayalleri yıkıldığı, umutsuzluğa sürüklenip ve en önemlisi de yaşama sevinçlerini kaybettiklerini vurgulayan BBP Odunpazarı İlçe Başkanı Şaban Bozbal şunları söyledi:
“ Bu durumun  sebebi, istihdam yaratmaya dönük politikaların , işsizliğin çözümüne yönelik çabaların olmamasıdır. Bu şartlar içerisinde İstihdam Haftası’nın kutlanması bizleri mutsuz etmekle birlikte, yöneticiler ve sorumlu bireyler olarak işsizliği önleyici politikalar üretme sorumluluğu içerisinde hareket etmemiz ve çözüm üretme mecburiyetimiz olduğunu belirterek, sevgi ve saygılarımı sunarım.”
 
Editör: TE Bilişim