Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Odunpazarı ve Tepebaşı İlçe Başkanlıkları tarafından parti üyeleri ile bir düğün salonunda yemekli ‘Dayanışma Gecesi’ düzenlendi. Çok sayıda CHP’linin katıldığı dayanışma gecesinde CHP temsilcileri süreç ile ilgili konuşma gerçekleştirdiler.

Açılış konuşmasını CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Ercan Küçükoğlu yaptı. Küçükoğlu geceye katılanları selamladıktan sonra CHP İlçe örgütleri başkanlarını sahneye çağırdı.

İlçe başkanlarının sahneye çıkarak davetlileri selamlamalarının ardından CHP Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer sahneye çıktı. Usluer, 1 Kasım seçimlerinin eşitsiz koşullarda sürmesine rağmen kendilerini milletvekili olarak seçtirdikleri için bütün CHP’lilere teşekkür ettiklerini belirtti. Usluer konuşmasının devamında parti teşkilatlarının yapacakları kongrede rekabetin olması gerektiğini ama asıl rekabetin diğer siyasi partilerle yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.

HER DÖRT KİŞİDEN BİRİ CHP’LİDİR

Usluer’in ardından sahneye CHP Eskişehir İl Başkanı Sinan Özkar çıktı. Seçimlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Özkar, partilerinin seçim sürecinde eksiklikleri olduğunu belirterek eleştirilerde bulundu.  Kendilerini asla sadece salt yüzde 25 oyla değerlendirmediklerini belirten Özkar, karşıdan gelen her dört kişiden en az birinin CHP’li olduğunun unutulmaması gerektiğini belirtti. Önlerinde  dört yıl olduğunu belirten Özkar, seçmene sadece seçimden önce gidilerek onları kazanmanın mümkün olmadığını söyleyerek seçim öncesi gittikleri birçok yerde halktan bu tür eleştiri geldiğini vurguladı. Partinin bütün kademelerinin halkla iç içe olması gerektiğini belirten Özkar, artık iktidar olmaları gerektiğini belirtti.

 

Özkar’ın konuşmasının ardından CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel konuşma yaptı. Yüksel, seçim sürecinde seçmenlere yeterince ulaşamadıklarını belirterek çalışanlarının ve üyelerinin az olduğunu, bu nedenle oy kaybı yaşadıklarını belirtti.   Yüksel, Cumhuriyet değerlerine bağlı kalarak onlara karşı mücadele edeceğini söyledi.  Yüksel’den sonra sahneye çıkan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, CHP’lilere birlik ve beraberlik çağrısı yaptı. 
Zana Çetin

Editör: TE Bilişim