Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üyeleri “Parti İçi Bilgilendirme ve Eğitim” sonunda sertifikalarını aldı.

CHP Eskişehir Kadın Kolları üyeleri Parti İçi Eğitimci Ersin Ertürk önderliğinde aldıkları “Parti İçinde Bilgilendirme ve Eğitim”  sonrasında  bugün Taşbaşı Kültür Merkezi’nde sertifikalarını aldılar.

Yaklaşık 80’e yakın katılımcıya 5 hafta süren parti içi bilgilendirme eğitimine katıldıkları için sertifika verildiğini dile getiren CHP İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Kılıç, eğitimlere parti binasında devam edeceklerini söyledi. 


İşçisinden, öğrencisine, emeklisinden çiftçisine kadar bu topraklarda yaşayan her kesimin sorunlarını, acısını bildiklerini belirten Kılıç, “Sosyal devlet anlayışımızı ve bu sorunların çözümüyle ilgili projelerimizi ilimizde, ilçelerimizde, köylerimizde, mahallelerimizde ve sokaklarımızda halkımıza anlatmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.


Sertifika verilmesinin öncesinde verilen eğitimin kısa bir özetini yapan Ersin Ertürk sol ve sağ ifadelerinin tanımını alt başlıklar altında sıralayarak, CHP üyesinin kim olduğunu ve  CHP içerisindeki seçmen kitlesini değerlendirdi.

BİR İDEOLOJİ HEM SAĞ HEM DE SOL OLAMAZ

5 haftalık eğitimin parti oklarıyla entegre edilerek verildiğini söyleyen Ertürk, “Önce parti tarihini, neden solcu, neden CHP’li olduğumuzu, sağ ve solun nasıl oluştuğunu görmüştük. Sağ dediğimiz zaman eşitsizliği, sol dediğimiz zaman da eşitliği temsil ediyordu. Baskı dediğimiz zaman sağ, özgürlük dediğimiz zaman da solu temsil ediyordu. Eşitsizlik ve baskının bir arada olduğu ideolojiye de faşizm diyorduk” ifadelerini kullandı.


CHP’nin sosyal demokrat bir ideolojiyi benimsedikleri için solcu olduklarını söyleyen Ertürk, “Hep derler ya parti sağa kayıyor, sağcı mısınız solcu musunuz diye. Bir ideoloji hem sağ hem de sol olamaz. O halde biz sosyal demokrasi bir ideolojiyi benimsediğimize göre solcuyuz” dedi.

 

Editör: TE Bilişim