Emek Partisi İl Başkanı Hüseyin Öge, hükümetin OHAL’i kendisine dayanak yaparak Şişecam işçilerinin gerini daha başlamadan yasakladığını belirterek hükümetin bugüne kadar yasakladığı grevin 12 olduğunu söyledi.

OHAL şartlarında yüz bini aşkın kamu emekçisinin işten atıldığını öne süren Öge, “Grevler yasaklandı, barış isteyen akademisyenlerin üniversitelerden ilişkisi kesildi, gazeteler-televizyonlar kapatıldı ve gazeteciler tutuklandı, iş cinayetlerinin sayısı daha da arttı. OHAL’in kimin işine yaradığı çok açık görülüyor” dedi.

“Cin şişeden çıkmaya başladı” diyen Öge şunları söyledi:

“Metal işçilerinin mücadelelerinden dersler çıkaran Şişecam işçileri yasaklanan grevlerini değişik mücadele yöntemlerini kullanarak protesto etmeye başladılar. Şişecam fabrikaları her yıl milyonlarca Lira kar ediyor. Bu karı onlara orada çalışan işçiler kazandırıyor. Ama insanca yaşayacak bir ücret onlara reva görülmüyor. Şişecam patronları, AKP Hükümetinin OHAL kararları arkasına saklanarak Şişecam işçileri üzerindeki baskı ve tehditlerini arttırıyorlar. İşçilerin birliği ve kararlılığı işverenin bu tehditlerine pabuç bırakmayacaklarını gösteriyor.”

Editör: TE Bilişim