AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan   Slovenya, Slovakya ve Romanya'ya yaptığı ziyaretten döndüler.

Cumhurbaşkanı  Erdoğan’ın Slovenya, Slovakya ve Romanya’ya kapsayan resmi ziyaretleri hakkında milletvekili Salih Koca'nın   görüşlerini aldık.

Sayın  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yurt dışı programının   çok yoğun olduğunun altını çizen Koca,  bir günde 3 ülkede bulunduklarını kaydetti. Koca şöyle konuştu, "Ziyaretimizin ilk durağı benim de dostluk grubu başkanı olduğum Slovenya ile başladı. Resmi ziyarette bulunduğumuz 3 ülkede de Sayın Cumhurbaşkanımız resmi karşılama töreninin ardından Cumhurbaşkanları ile başbaşa görüşmeler gerçekleştirdiler. Daha sonra hem cumhurbaşkanları hem meclis başkanları ve hem de başbakanlar ile özel ve heyetler arası görüşmeler oldu. Bakanlarımızın eş zamanlı ikili görüşmeleri oldu. Anlaşmaların imza törenleri ve ortak basın toplantıları yapıldı. Başta siyasi ve ekonomik konular olmak üzere ikili ilişkilerimiz tüm yönleriyle ele alındı. İlave işbirliği imkânları değerlendirildi, bölgesel ve uluslararası konularda da görüş alışverişinde bulunuldu, bu ülkelerle mevcut işbirliklerimizi güçlendirecek anlaşmalar imzalandı. Sayın Cumhurbaşkanımız ve hanımefendi onuruna verilen resmi yemeklerde dahi ülkeler arası meseleler konuşuldu. Gerçekleştirilen İş forumlarında ticaret hacimlerimiz ele alındı. İş adamlarımız ve yatırımcılarımız ile biraraya gelindi" 

Avrupa Birliği üyesi olan ve Türkiye’nin AB üyeliğine destek veren bu ülkelerin liderleri ile, ülkemizin AB’ye üyelik süreci ve katılım müzakerelerinde ele alındığını kaydeden Koca, "Program detayları sürekli canlı yayınlarla ve yapılan açıklamalarla kamuoyu ile paylaşıldı"diye konuştu.

Programlar esnasında Cumhurbaşkanı   Recep Tayyip Erdoğan’a Dış İşleri, Avrupa Birliği, Enerji, Ekonomi, Orman ve Su İşleri Bakanları, Milletvekilleri Binali Yıldırım, Gülay Dalyan, Mehmet Geldi ile bürokratlar, iş adamları ve AK Parti Eskişehir Milletvekili, Slovenya Dostluk Grubu Başkanı Salih Koca da refakat etti.

 

Editör: TE Bilişim