CHP Eskişehir Milletvekili Aday Adayı Hülya Akkoyun Eskişehir’in ilçe ve köylerini dolaşarak vatandaşların sorunlarını dinledi.

İlçelerde en önemli sorunun ekonomik sorunlara olarak ifade edildiğini anlatan Akkoyun, gençlerin işsizlikle mücadele ettiğini söyledi. Kahvehanelerde de vatandaşlarla buluşarak onları dinleyen Akkoyun, vatandaşların borçlu olduğunu, kazandıklarının geçinmeye yetmemesi nedeniyle borçlandıklarını ve gelirin yetersiz olmasından dolayı da borçları yine borçlanarak ödediklerini ifade etti. Çukurhisar’daki görüşmeleri sırasında vatandaşların şeker pancarı sorunlarını dinlediğini ifade eden Milletvekili Aday Adayı Akkoyun, şunları söyledi: “Şeker pancarını ekip biçmeyle uğraşmak istemiyorlar, çünkü kazancı çok az. Gençler, Eskişehir’deki fabrikalarda çalışmaya geliyorlar. Pancar üretimi de azaldı. Asgari ücret az, hükümet 12 yıldır çiftçiye yeterince destek olmuyor. Tarım ve hayvancılık bitme noktasına geldi. Mazot fiyatları hâlâ çok yüksek bunlarda indirim istiyoruz.”

ÖNCE EKONOMİK KALKINMA

Şeker pancarının yerli üreticiler tarafından ülke ekonomisine kazandırılması gerektiğini belirten Akkoyun, “Hem şekerimiz hem de besiciler için küspemiz olmalı, şeker fabrikalarının bacası tütmeli” diye konuştu. Akkoyun, “CHP’nin iktidarında hiçbir şeker fabrikası özelleştirilmeyecek, ülkemizde işçi ekecek, fabrikada işçi çalışacak” şeklinde konuştu. Daha sonra Sivrihisar ilçesindeki izlenimlerini paylaşan Milletvekili Aday Adayı Hülya Akkoyun, bu ilçenin en önemli sorunun tam teşekküllü hastaneye sahip olunmaması olduğunu kaydetti. Doğum yapacak kadınların Eskişehir’e gelmek zorunda kaldığını anlatan Akkoyun, “Eskişehir’in en büyük ilçesi Sivrihisar, buna karşın hala gelişme sağlayamamış. Burada da insanlar ekonomik sıkıntılarla boğuşuyor ve mutsuzlar, önce ekonomik kalkınma sağlanmalı, tarım ve hayvancılık yeninde ayağa kaldırılmalı” ifadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilişim