CHP Eskişehir İl Gençlik Kolları Başkanı  Deniz Demirbilek, Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi  hocası Yrd.Doç.Dr. Uğur Kara’nın odasının kapısına yapıştırılan tehdit yazısının, Akp’nin ve gençlerinin demokratik haklara bakış açısını net bir şekilde ortaya koyduğunu kaydetti.
 
Daha vahim olan durumun ise afişin mesai saatleri dışında özel güvenlik görevlileri tarafından yapıştırılması olduğunu kaydeden Demirbilek, "Bu da şunu gösteriyor ki burada çalışan özel güvenlik görevlileri, görevlerini kötüye kullanarak hadlerini aşıyor. Üniversite içinde afiş asan öğrencilere uyguladıkları şiddet ile de görmekteyiz ki bu güvenlik görevlileri fakültenin değil Akp’nin görevlileridir. Eğer Akp gençlik kolları birilerini hedef göstermek istiyorsa, barış bildirgesine imza atan akademisyenleri değil öncelikle ülkenin dört bir yanına bombaları ve silahları yerleştiren, göz yuman, operasyon emrine dur diyen bakanlara ve bürokratlara tepki göstermeleri gerekir. Sokağa çıkma yasağı uygulanan şehirlerde 500.000’e yakın çocuk okula gitmemekle beraber kurşun sesleriyle hayatlarını sürdürüyor. Göç politikalarıyla, baskıyla oradaki insanları ölüme mahkum edilirken, her gün şehit haberleri ve sivil ölümlerle acı bir tabloyla karşı karşıyayken, kin ve nefretin ülkemiz ve insanlık için hiçbir faydası yoktur. Akp gençlik kollarının ve başkanının başlatmış oldukları bu kampanya, yapmış oldukları çalışma ve açıklamalarını talihsiz buluyorum. Ülkemizin aydın demokrat, ilerici insanlarının getireceği adalet, demokrasi ve barıştan bu kadar korkmayınız. Bu zor günlerde insanların kutuplaştırılması ve ayrıştırılmasının doğru olmadığını söylüyor ve bir an önce bu hatalarından geri dönmelerini temenni ediyorum."
Barış bildirgesine imza atan Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi hocalarından Yrd. Doç Dr. Uğur Kara’nın odasının kapısına AK Parti Gençlik Kolları imzalı tehdit afişi asıldığı iddia ediliyor.

Editör: TE Bilişim