Hayır Platformuna üye olmayan 50 işçi, sürpriz bir ziyaret gerçekleştirerek referandumda ‘hayır’ oyu kullanacaklarını açıkladı.
Hayır Platformu bürosunu ziyaret eden demiryolu işçileri basın açıklaması yaparak, referandumda ‘hayır’ oyu kullanacaklarını açıkladılar. “16 Nisan'da yapılacak olan halk oylamasında hayır platformunun yanında olduğumuzu göstermek için toplandık diyen işçiler, “Bu oylamanın ülkemize hiçbir yararı olmayacağına inanıyoruz. 15 yıldır ülkeyi yönetenler terörümü bitirdiler? İşsizliğe çare mi buldular? Biz emekçilerin her gün enflasyon karşısında eriyen ücretlerini mi yükselttiler” dediler.
NEYE HAYIR DEDİKLERİNİ AÇIKLADILAR
İşçiler, hayır gerekçelerini sıralayarak açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Bu oylama bir aldatmaca ve ülkeyi bölmeye yönelik bir tuzaktır. Bizler bu oyuna gelmemek için hayır diyoruz. Tek adam rejimine hayır, parti devletine hayır, TBMM tasfiyesine hayır. Sorumsuz yönetime hayır, teslim alınmış yargıya hayır. Ekonomik krize hayır, teröre hayır. Ortak değerlerin tahribine hayır. Bölünmeye hayır. Seçilmiş Krallığa hayır OHAL’in uzatılmasına hayır. İşsizliğe hayır, gelir adaletsizliğine hayır. Ahbap Çavuş düzenine hayır. Yolsuzluğa hayır. Basın üzerindeki baskıya hayır. 600 milletvekiline hayır, 18 yaşında millet vekilliğine hayır”
İŞÇİ BİRLİKTELİĞİNİ ÖNEMSİYORUZ
Hayır Platformu adına konuşan Yalçın Mutlu ise, “Demiryolu işçilerini kutluyoruz. Demiryollarına, geleceğine, ülkesine sahip çıkıyorlar. 1 Mayıs’a yaklaştığımız şu günlerde işçilerin birlikteliğini çok önemsiyoruz. Hayırlı bir iş yaptıkları için kendilerini kutluyoruz” dedi.
“Biz hep söylüyoruz, bu yetkileri kullanmayacaksa niçin istiyorlar” diyen Mutlu, “Daha dün bankaları varlık fonuna devredenler zaten çok uzun zamandır şeker fabrikalarını özelleştireceklerini söylüyorlar. Kıdem tazminatlarını kaldırabilirler, demiryollarını özelleştirebilirler” diye konuştu.  

 
Editör: TE Bilişim