Saadet Partisi İl Gençlik Sekreteri Sercan Gözegir, partisinin Pazar toplantısında  1 Mayıs işçinin ve emekçinin bayramını kutlayarak bayramın bugün kerhen olarak kutlanacağını gerçekte işçinin ve memurun içinin kan ağladığını söyledi.
Kimilerinin daha çok zam talep edeceğini kimilerinin ise “Allah’a şükür bu bile çok” diyerek şükür duası  edası ile bayram edeceklerini belirten SP İl Gençlik Sekreteri Sercan Gözgegir, “Bugünün adı her ne kadar bayram olursa olsun, herkes çok iyi biliyor ki işçilerimizin ve memurlarımızın içi kan ağlamaktadır. Ayın sonunu nasıl getireceklerini hesap ede ede ‘hesap uzmanı’ olmuşlardır. Bunun ötesinde işçilerin onur ve şerefi ile de oynanıyor. Mesela her seçim döneminde taşeron işçilere verilen ama seçim sonrası yılan hikayesine döndürülen kadro sözü. Bir ses seda yok” dedi.
Asgari ücretin 1300 lira olduğunu ancak önce AGİ tutarı dahil edildiğini şimdi Ekim ayında asgari ücretin 1230 TL düşmesi söz konusu  olduğunu vurgulayan Gözegir şunları söyledi:
“İşverene vermeyi taahhüt ettikleri desteği 100 TL olarak belirlediler.  Sonra işveren kar etmek adına ya işçi çıkardı ya sigortasız eleman çalıştırdı, verdiği 150-200 TL fazla parayı geri istedi. Yandaş veya kartel medyada sunulan pembe masallarla işçilere bayram ettiremezsiniz. Bu durumda bayramdan değil matemden söz etmek daha isabetli olacaktır.”
 
Editör: TE Bilişim