Emek Partisi İl Sekreteri Yahya Kaya, Eskişehir’de son bir haftada Eskişehir Sanayi Odası ve Esnafa ve Sanatkarlar Odası Başkanları’nın işsizlik ve nedenleri hakkında açıklamalarda bulunarak işsizliğin sorumluluğunu işsiz vatandaşlara yüklediklerini öne sürdü.
Oda başkanlarının hükümete methiyeler düzdüğünü belirten Emek Partisi İl Sekreteri Yahya Kaya, “‘ İşsizlik diye bir sorun yok, iş beğenmeme sorunu var!’ diyerek işsizliğin sorumluluğunu da yine işsiz vatandaşın sırtına yüklediler. Hatta iş oraya kadar vardı ki ‘ üniversite okumak ‘ ve insanca yaşayacak ücret ve çalışma koşulları istemek neredeyse suç oldu” dedi.
İşçinin işsiz kaldığında işsizlik maaşına da göz diktiklerini kaydeden Kaya,  “İşsiz kalan insan iş aradığı süreçte bir gün bile beklemeden ; hangi ücret, hangi çalışma koşulu bakamadan her türlü duruma razı olsun , iş kuyruklarında bekleyen milyonlar çalışanlara düşük ücreti dayatmanın aracı olsun.  İstenen tam olarak bu.
İşsizlik devletin istatistiklerine göre bile 12.1 lik rekor bir seviyeye çıkmışken, uzun iş başvurusu kuyrukları haberleri her geçen gün artarken hala işsizlerin suçlanması akıl alır gibi değil. Kalifiye eleman bulamıyoruz diyenler son bir yılda işten çıkarılan sayısıyla ilgili ne söyleyecek?
İşsiz vatandaşı suçlamayı bırakın. İşsizlikle mücadele edilecekse kriz ortamında bile karlarını açıklayan patronlar karlarından taviz versin. Çalışanını işten atmasın. Yoğun çalışma temposuyla 2 işçinin yapacağı işi 1 işçiye yaptırmasın. Bedava stajerlik sömürüsüne, işsizlik fonunun yağmalanmasına son verilsin.”
 
 
 
 
Editör: TE Bilişim