CHP Eskişehir İl Kadın Kolları Başkanı Figen Kahya, 25 Kasım’ın tüm kadınların ve çocukların çeşitli biçimlerde maruz kaldıkları şiddet ve cinsel istismarı bir kez daha hatırlatma günü olduğunu söyledi.
Kadınların günlük yaşamda sürekli olarak cinsel, psikolojik, fiziksel şiddete, tacize ve tecavüze maruz kalıp öldürüldüğünü vurgulayan Kahya, “Tacizciler, tecavüzcüler ve kadın katilleri tahrik indiriminden yararlanmakta ve  hatta serbest bırakılmaktadır.
Medyatik bir özelliği yok ise, ne basında ne de bültenlerde yer almaktadır.
Ülkenin gündemi o kadar ağır ki!
Kimsenin vakti yok cinayetleri önlemeye...
Aslında kimsenin niyeti de yok!
Şimdi de bir bahane buldular,  OHAL diye…
Kadın haklarını savunan, kadınların örgütlü mücadelesinin olmazsa olmazı olan kadın derneklerini de, mühürlemek bu bahane ile şahane oldu onlar için.
Hükümetin insan haklarını savunan kimselere tahammülü yok…
 Kapattılar çünkü; kadın, üstelik örgütlü kadın, haklarının varlığının bilincinde kadın, en büyük tehlike onlar için, bilmiyorlar ki! Kadın hareketi  mühürlenemez” dedi.
Kahya şunları söyledi:  “Biz CHP’li kadınlar olarak 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü'nde, kadın mücadelesinin ve örgütlü birlikteliğinin önemini bir kez daha yinelerken;
Eşit ve özgür bir ülkede yaşayabilmek için, emeğimizden, bedenimizden, kimliğimizden elini çekmeyen iktidarlara karşı, eşit ve özgür yarınlar için mücadelemizi örgütlülüğümüzden aldığımız güç ve cesaretle devam ettireceğimizi ifade ediyor Kadına Yönelik Şiddete karşı verdiğimiz bu mücadelede, sevgiyi, saygıyı, güveni ve umudu örgütleyerek ‘Umut Var Biz Varız ‘ diyoruz.”
 
Editör: TE Bilişim