Ak Parti Eskişehir İl Kadın Kolları Başkanı Ceyda Akşen, 5 Aralık Kadına Seçme ve Seçilme hakkının tanınmış olması demokrasi adına atılan en önemli adımlardan birisi olduğunu söyledi.
Ak Parti olarak iktidara geldikleri günden bu yana kadınların; siyasette, sanatta, akademide, bilimde, teknolojide ve diğer alanlarda aktif rol üstlenmesine büyük önem verdiklerini öne süren Akşen, “Bu amaçla kadınlarımızın etkin ve aktif bir şekilde siyasette ve toplumsal alanda varlığının sağlamlaştırılması için çok sayıda düzenleme yaptık. Son 14 yılda kadınların siyaset sahnesinde daha etkin rol üstlendiğini görmek ve Kadın Belediye Başkanı, Kadın Milletvekili, Kadın Bakan sayılarının artış göstermesi Demokrasimiz adına umut ve mutluluk vericidir2 dedi.
Akşen, bu hakkı tanıyan Bu amaçla kadınlarımızın etkin ve aktif bir şekilde siyasette ve toplumsal alanda varlığının sağlamlaştırılması için çok sayıda düzenleme yaptık. Son 14 yılda kadınların siyaset sahnesinde daha etkin rol üstlendiğini görmek ve Kadın Belediye Başkanı, Kadın Milletvekili, Kadın Bakan sayılarının artış göstermesi Demokrasimiz adına umut ve mutluluk vericidir.” Dedi.
Akşen, bu hakkı tanıyan Atatürk olmak üzere İstiklal uğruna demokrasinin kahraman kadınları saygı ve minnetle andıklarını sözlerine ekledi.
 
 
 
Editör: TE Bilişim