Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Eskişehir teşkilatı tarafından düzenlenen kahvaltıda engelli vatandaşlar bir araya geldi. Kahvaltıya Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekili Harun Karacan katıldı.
AK Parti’nin  her zaman engellilerin  yanında durabilecek bir sistemle,  ötelemeyen bir sistemle engelli vatandaşların yanında olacağını belirten  milletvekili Harun Karacan, “Sene de bir gün farkındalık oluşturmak bizim için yetmeyecek.  Aynı havayı soluduğumuz, aynı topraklarda yaşadığımız, aynı bayrağı dalgalandırdığımız çok değerli dostlarım arkadaşlarım hanımefendiler beyefendiler. Biz sadece 3 aralık'ta sizleri hatırlamamalıyız.  Bizim yapmamız gereken bu. Milletin vekili olarak iktidar partisi vekili olarak yapmamız gereken bu. AK Parti Hükumetinin yapmış olduğu özellikle hizmetlerle engelli kardeşlerime, engelli dostlarımıza yapmış olduğu hizmetlerle biz sizin engelinizi kaldırmaya uğraşıyoruz. amacımız bu. Hepimiz bende dahil olmak üzere evlatlarımız çocuklarımız her an illa şu anda engelsiz olmamız bir şey ifade etmiyor. Buradan çıkarken daha buradan konuşmam bitmeden bende bir engelli olabilirim. Fotoğrafı çeken arkadaşımız da engelli olabilir fotoğrafı çekerken. Herhangi şekilde en ufak vücudunda ki bir bir farklı bir tepki hepimizi engeli yapabilir” dedi.

“Bizim yapmamız gereken vicdanen, ahlaken her an her dakika sizin yaşamınızı kolaylıştırmak” diyen AK Parti Eskişehir  Milletvekili Harun Karacan şunları söyledi:
“Bize düşen görev bu. Biraz evvel bir ablamızla sohbet ettim. Dua ediyorum sizlere dedi. O dua bu hizmetleri yapan bu hükumette yeter, o dua bu hizmetlere vesile olan bakanından müdürüne, amirinden memuruna kim ise yeter. Topluma bir kişiyi kazandıra bilirsek topluma bir kişiyi hayata bağlayabilirsek ne mutlu bize. Bizim yapmamız gereken ve görevimiz bu. Hepimiz birer engelli adayıyız. Bunun farkındayız. Onun içinde hiç bir şeyi ötelemeden hiç bir şeyin bir gün sonrasının hesabını yapmadan yaşamaya çalışmalıyız. Hiç kimsenin hesabı olmamaz, sadece tek bir yerin hesabı geçiyor o da, Allah'ın hesabı geçiyor geri kalan bütün hesaplar kenarda kalıyor.”

 AKP Engelliler Koordinasyon başkanı Soner Çoban’da yaptığını konuşmada şöyle dedi:
” Engellilerimizin başta sağlık olmak üzere eğitimde,sanatta,sporda ,siyasette ve tüm kültürel etkinliklerde yaşam kaliteleri yükseltildi.Hükümetimizin bu kanunları çıkarması ve uygulama,ya sokması engelli vatandaşlarımız tarafından memnuniyetle karşılanmaktadır. Ayrıca engelli kamu personeli sınavı ve kura çelişi sayesinde 2002 yılına kadar kamuda çalışan engelli sayısı sadece 7 bin civarındayken AK Parti iktidarıyla bu rakam 46 bine ulaşmıştır. Başta sağlık olmak üzere eğitim, sanat, spor, siyaset, ve tüm kültürel etkinikler de engellilerin yaşam kalitesi yükselmiştir.  Ancak halkımızın da engelli vatandaşlara yaklaşımı onları hayata motive etmelerinde çok önemli yeri vardır. Engelliler önlerindeki her türlü engelleri toplumun desteği ile aşarlar. Bu yüzden herkes empati yapmalı kendilerini engelli vatandaşlarımızın yerine koyarak onlara nasıl yardımcı olabilirim diye düşünmelidir. Unutmayalım ki engellilere fırsat verildikçe her şeyin üstesinden gelirler.Engel aşıldığı zaman engel değildir.”
 
 
Editör: TE Bilişim