TOBB 73'üncü Genel Kurulu’nda büyük coşku  ile gerçekleşti. Genel Kurulda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan ve AK Parti Eskişehir Tanıtım Medya Başkanı Serhan Arıman da genel kurulda yerini aldı. Karacan genel kurulda ön saflarda yer alması dikkatlerden kaçmadı.


  Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Türkiye, son 15 senede müthiş bir ekonomik gelişme gösterdi. Kişi başı geliri 3 bin dolardan 12 bin dolara çıkardık. Düşük teknolojili üretimden orta teknolojili üretime geçtik" dedi.
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB’un 73. Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada sözlerine Genel Kurul Başkanı Abdullah Özdemir’e başsağlığı dileyerek başladı. Hisarcıklıoğlu, “Kıymetli valideleri Meral Hanımefendi’nin mekanı cennet olsun. Bugüne kadar ahirete uğurladığımız tüm dostlarımıza, camiamız mensuplarına da Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu.
“Bu hafta göğsümüzü kabartan bir ilki yaşadık” diyen Hisarcıklıoğlu, “İlk kez bir Türk takımı Avrupa basketbol şampiyonu oldu. Ülkemize bu gururu yaşatan Fenerbahçemizi yürekten kutluyorum” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı AK Parti Genel Başkanı seçilmesi nedeniyle tebrik eden Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi:
"2002’den bu yana her genel kurulumuza iştirak ederek, camiamıza, reel sektörümüze verdiğiniz önemi gösterdiniz. Bizlere moral ve çalışma şevki verdiniz. Son 15 senede sizin liderliğinizde sağlanan istikrar ve reformlar geleceğe daha umutla bakmamızı sağladı. Bu vesileyle şahsım ve tüm camiam adına teşekkür ediyorum. Devraldığınız genel başkanlık için de ayrıca tebrik ediyor, başarılar diliyorum.”

 - Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Montajcılık bu millete yakışmıyor”
 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, montajcılığın Türk milletine yakışmadığını belirterek, “Gelin şu yerli yüzde yüz üretimi olan otomobilimizi TOBB camiası içerisinden çıkartalım. TOBB, kendi çatısı altında yüzde yüz yerli otomobilini Made in Turkey olarak çıkartsın” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOBB Genel Kurulunda yaptığı konuşmada yerli otomobil için iş adamlarına çağrıda bulunarak, “Gelin şu yerli yüzde yüz üretimi olan otomobilimizi TOBB camiası içerisinden çıkartalım. TOBB, kendi çatısı altından yüzde yüz yerli otomobilini Made in Turkey olarak çıkartsın. Şu anda ekranları başında bizi tüm Türkiye izliyor. Biz her an her daim böyle bir konuda yanınızdayız ve önce ülkemize, ardından da tüm dünyaya Türkiye markasını gönderelim. Bu çalışmalarımızın tamamını sürdürebilirlik esasına göre yürütmeden 2035 hedeflerine ulaşamayız. Demokratik ve ekonomik standartları yüksek Türkiye için hep birlikte çalışmalıyız. 15 senedir bu işi yapanlara hep teklif ettim. Gelin kendi otomobilimizi üretelim. Ne yapıyor. Montaj, montaj, montaj. Montajcılık bu millete yakışmıyor. Artık bu millet kendisi bunu üretebilecek beyne de sahip, ürüne de sahip. Bunu yaparız. Şimdi ben inanıyorum ki artık sözü burada aldık ve inşallah TOBB çatısı altında bu işi başaracağız. Bizde üzerimize düşeni yapacağız” ifadelerini kullandı.

  

Editör: TE Bilişim