Emek Partisi İl Yönetim kurulu üyesi Sinem Kılıçkaya olağanüstü karanlığı dellmek için mücadeleyi ve dayanışmaya yükseltilmesi gerektiğini söyledi.
Cinsel istismara ile ilgili yasa tasarısına ülkenin dört bir yanından kadınların isyanıyla püskürtülmesini demokrasi, barış ve eşitlikten yana umudu arttırdığını belirten Kılıçkaya, “Kadınlar şimdi ekilen bu umut tohumlarını yeşertmeli, büyütmeli. Zira kadınların özgür ve eşit haklar ile var olmasına tahammül edemeyen, kazanımlarını yeniden budamaya çalışan ve 15 yıldır tek partili iktidarın Türkiye’yi soktuğu olağanüstü süreçte toplum nefretle, ayrıştırmayla, kutulpalştırılarak, şiddetle yeniden inşa edilmeye çalışılıyor” dedi.
Kadınların yaşadığı sorunların görünmez hale getirildiğini öne süren Emek Partisi İl Yönetim Kurulu üyesi Sinem Kılıçkaya, kadın yazarlar, akademisyenler, bilimciler kadın vekillerin tutuklandığını, kadınların birbirinden habberdar olma, dayanışma olanakları gasp edilerek yayın araçlarının elinden alınıp derneklerinin kapatıldığını ifade etti.
Son bir ayda işsiz bırakılan kadın sayısının 13 bini aştığını belirten Kılıçkaya “İhraç edilenlerin başka yerlerde iş bulma olanakları da ellerinden alındı. Kadınların en çok istiham edldiği kamu alına da kadınlar için artık ‘güvenceli’ değil. 25 Kasım, olağanüstü karanlığı delmek için mücadelenin yüykseldiği günlerin miladı olmalıdır” diye konuştu.
 
Editör: TE Bilişim