CHP İç Anadolu Bölgesi İl Gençlik Kolları Başkanları toplantısı Roof Garden Otel’de yapıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Eskişehir İl Gençlik Kolları Başkanı Deniz Demirbilek, İç Anadolu Bölgesi il başkanlarının Eskişehir’de ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirterek “ Bu toplantıda referandum sürecinde yol güzergahını belirleyeceğiz. İlçelere, mahallelere sokaklara giderek insanları Hayır’ı anlatacağız” dedi.
CHP Eskişehir İl Başkanı Sinan Özkar da yaptığı konuşmada , Bölge toplantısının düzenlenmesinin verimli olduğunu belirterek toplantı sonrası genel olarak gençliğin parti içinde alacağı görevi, katkısı ve önerilerinin ortaya çıkması gerektiğini söyledi.
Hem kadın kolları hem de gençlik kollarının partinin dinamizmini ortaya çıkaracak yapılanmalar olduğunu kaydeden Özkar, “Güçlerini arttırılması gerekiyor. Afiş asan, salon süsleyen gençlik olmamalı. Partiye görüşleri ile çalışmaları ile önerileri öne çıkmalarını istiyoruz. İnsiyatif almasını istiyorum. Bu konuda hiçbir zaman önleyici olmadım. Toplumun genç insanların ne düşündüğü bizim değer yargılarımız ile gençlerin yaşadıkları değer yargıları farklı. Genç insanlar telefonu iletişim aracı olarak kullanıyorlar. Günümüz teknoloji ile siyaseti kullanması önemlidir” diye konuştu.
 
CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz da yaptığı konuşmada  yaptıkları bölge toplantıları ile bilgi verdi. Yılmaz, Bölgesel toplantıları Kurtuluş memleketi Amasya’da başlattıklarını belirterek “Ali İsmail’in memleketi Eskişehir ile  devam ediyoruz.  Tarih yeniden bizi göreve çağırıyor. Lokallerde bölgelerde düzenlenen bu toplantılarının  ne kadar önemli olduğunu biliyoruz
Referandum da başka bir gelecek oluşturacağız. CHP Gençlik Kolları olarak bu referandumda bağımsız hareket edeceğiz, bağımsız kampanya yapacağız.  Memleketin içindeki durum bu konu parti meselesinden bizi memleket meselesi haline gelmiştir.
CHP Gençliği mazisinde ne varsa onu yapacağız” dedi.
Memleketin baskı, şiddet, işsizliğin, ütopyasızlığın, geleceksizliğin ile karşı karşıya olduğunu ifade eden Emre Yılmaz şunları söyledi:
“Egemenlik halka verilmiştir, yeniden halka vermek için 16 Nisan önemli bir tarihtir.  Bu gelinen noktada bir tek kişinin egemenliği yerine kayıtsız şartsız halkın inancı içinde bir gençlik olarak çalışacağız.
Sadece rejim tartışmaları son bir yılda fakirlik ve yoksulluktan başka bir şey getirmedi.  Öyle bir kampanyaya ihtiyacımız var.  Tüm renklerin kendilerini ifade edebileceği kampanyaya ihtiyacımız var. Bu kampanyayı örgütleyeceğiz. Bizler gençlerde otobüstü tekme yiyen, şiddet gören  kadınlarımız ve gençlerimiz öncülüğünde hayır mücadelesini büyütmeye ve mutlu bir Türkiye’yi  büyütmeye çalışıyoruz.”
Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını CHP İl Başkanı Sinan Özkar ve CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz yanıtladı.
 
Editör: TE Bilişim