CHP aday adaylığı için istifa eden Erdal Caferoğlu esgazete'nin sorularını yanıtladı

1 Kasım genel seçimlerinde CHP'den aday adayı olmak için  Odunpazarı Belediye Meclis üyeliği ve belediye başkan yardımcılığı görevinden istifa eden Erdal Caferoğlu Esgazete'den Mustafa Yıldırım'ın sorularını yanıtladı. İddialı olduğunu ama öncelik CHP'nin başarısı olduğunu belirten Caferoğlu, CHP'nin 20 yıllık tecrübesinden yararlanacağına inandığını belirtti.

Aday adaylığını sürpriz oldu. Aday adaylığı kararınızı nasıl aldınız?

Ben ülkeye, partiye hizmeti ilke edinmiş biriyim. 20 yıla yakın siyasi birikimim var. Bu birikimimi partinin başarısı için kullanmak istiyorum. CHP'de şuanda 3 milletvekilimiz var ama aday adayı yok. Bütün adayların eşit olduğunu düşünüyorum.

Genel merkez ile görüşmeniz oldumu?

Genel merkez ile görüşmedim.

Eskişehir'de Haziran seçimlerinde bir başarı elde edildi. Genel merkezin ilk üç sırayı koruyacağı yönünde bir algı var. Bu durumda şansınızı  nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bu bir yarış. Ben iddialıyım. Kendimi şanslı görüyorum. Partimin de tecrübemden yararlanacağını düşünüyorum.

 

Haziran'daki seçimlerinde adaylığı neden düşünmediniz. Şuanki duruma göre daha şanslı olabilirdiniz.

Politikada her dakika değişiklik olabiliyor.  Koşullar değişiyor. Bugün için daha uygun olacağını düşündüğüm için istifa ettim. Önemli olan listede olmak yada olmamak değil.  Cumhuriyet Halk Partisi'nin bu dönemde, ülkenin yaşadığı şu zorlu dönemde başarılı olması lazım. İktidar olması lazım. Türkiye'nin problemlerini Cumhuriyet Halk Partisi ile çözebiliriz. 

Editör: TE Bilişim