AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca halk günü öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Konuşmasının büyük bölümünde Büyükşehir Belediyesi'ni eleştiren Koca, Gündoğdu, Kredi Yurtlar Kurumu, İşve İşçi Bulma kurumu için yapılacak yatırımlar, üçüncü üniversitenin kente kazandırılması ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 
Yapılan hizmetler çözüm odaklı olmadı.  Makyaj odaklı hizmetler oldu
Kapalı kesitin üzeri için 24 Ekim 2014 saat 10.00'da buranın ihalesi yapılacak. Şehrimizin iki yakasını bir araya getirecek trafijk probleminde ciddi rahatlama sağlayacak. Şehrimize yeni bir yaşam alanı oluşturacak önemli bir proje olduğunu düşünüyorum. Rekreasyon alanları , yürüme bantları ile kapalı kesidin üzeri vatandaşlarımızın nefes alacağı güzel bir meydan haline gelecek. 
GÜNDOĞDU SORUNU
Gündoğdu Mahellesi Afet Riskli Alanların Dönüştürülmesi ile ilgili olarak tartışmalar yaşanıyor. Biz bakanlık olarak Eskişehir'de iki bölgeyi Afet Riskli Alanların Dönüştürülmesi yasası çerçevesinde değerlendirme yaptık. Bir bölge Sakarya Caddesi, raylar, Vatan Caddesi, Hat boyu bölgesindeki alan. 7-8 Mahallesi kapsayan bir alan. bu bölgeyle ilgili gerekli çalışmalar yapıldı. Bakanlığımız Afet Riskli Alanların Dönüştürülmesi yasası çerçevesinde yetkiyi Büyükşehir Belediyesi'ne verdi. planlanması için gerekli kaynak gönderildi. Büyükşehir Belediyesi'nin bu anlamda çalışmalarını hızlandırmasını temenni ediyoruz. Depremin ne zaman geleceği, nerden vuracağı belli olmaz. Deprem yıkmadan biz yıkalım şehrimizi ülkemizi yenileştirelim istiyoruz. Aynı şekilde Gündoğdu'da da Afet Riskli Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Yasası çerçevesinde bakanlar kurulu kararı çıktı. Burası için yüklenici bekleniyor. Odunpazarı Belediye Başkanı ile görüşüldü. Şarta şurta gerek yok. Bu işleri yürütecek olan belediyeler. Vatandaşımızın lehine olan bir yatırımı hangi belediye yaptı, kim yaptı çok önemli değil, önemli olan vatandaşımızın kazanması. Odunpazarı Belediye Başkanımız gelsin resmi olarak talepde bulunsunlar bizde burayı yürütmek üzere belediyeye verilmesini sağlayalım. Ve ondan sonrada Odunpazarı Belediyesi çalışmalara biran önce başlasın. Planlama ile ilgili bütceyi de bakanlık gönderiyor. Burada belediye sadece aracı oluyor. Vatandaşa kira, harç, kredi çektiklerinde faizin yarısını ödenmesi konusunda tüm bu bütceyi bakanlık karşılıyor. Çevre yolunun biran önce sağlıklı bir görünüme kavuşması gerektiğine inanıyorum.  Onun içinde biz hazırız. 
TRAFİK SORUNU
Trafik sorunu kentin kaderi haline geldi. Eskişehir'de çok ciddi bir trafik problemi var. Üç yıl öncede basın kanalıyla uyarmıştık. Yeni yapmış olduğunuz tramvay hatlarında trafiğin kesişim noktalarında tekrar düzenleme yapın alt geçit,üst geçit köprülü kavşaklarla, yada planlayacağınız yöntemlerle buraları tekrar gözden geçirin, yeni hatların devreye girmesi ile birlikte Eskişehir'de trafik içinden çıkılmaz bir hal alacak demiştik. Şimdi bunu da görüyoruz. Atatürk Lisesi'nin önünden iki dakikada bir trafiği kesmek zorunda kalacaksınız. Planlama bu şekilde, oradaki trafiğin halini düşünün. Yapılan hizmetler çözüm odaklı olmadı. Makyaj odaklı hizmetler oldu. Bu şehirde ciddi altyapı, yağmur suyu ve kanalizasyon, vahşi çöplük, trafik sorunu var. Belediyeciliğin temel sorunu altyapı, trafik, temizlik işleri sorunlarını çözmek olmalı. ama bu işlerle uğraşılmadı bir takım makyaj işleri ile uğraştık. Makyajdan vaz geçip şehrin temel sorunlarına eğilmeli ve çözüm için proje üretilmesi gerekiyor. 
ÜÇÜNCÜ ÜNİVERSİTE 
Üçüncü ünüversite tahahüdümüzdür. TBMM'de yasa çıkması gerekiyor. Önümüzdeki yasama döneminde yasayı çıkarmış ve şehrimize üçüncü üniversiteyi kazandırmış oluruz. 
KREDİ YURTLAR SORUNU 
Muttalip bölgesine yurt yapılacaktı. Kaynağı da geldi. ancak mahkemeler, plan değişiklikleri nedeniyle bir türlü başlanılamadı. Çözüm konusunda ciddi bir adım attık. Yer tahsisi ile ilgili yazışmalar yapıldı. 1500-2000 kişilik Yurdu İki eylül Kampusunun içerisinde yapmayı planlıyoruz. 
İŞVE İŞÇİ BULMA HİZMET BİNASI 
İşve işçi bulma hizmet binası için bir yıl önce 1 milyonluk ödenek gönderilmişti. Buda tartışmalardan dolayı uzadı. Yeni binanın yapımı için son aşamaya geldik. 
BÜYÜKŞEHİR'E AÇILAN DAVALAR
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un Devlet terörüdür açıklamalarına da cevap veren Koca, "Bu olayları ibretle izliyoruz. Eskişehir Büyükşehir Belediyesine dair şuanda 7-8 dava ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediyor. Butür davalara yenileri ekleniyor. en son bir dava ile karşı karşıya geldik. Sazova Parkı'nda yer alan Çocuk Bilim Merkezi VE Fidanlık İdari binada doğrudan temin ile yapılan 17 yapım işindeki işlerle ilgili araştırmalar yapılmış ve dava açılmış. Davanın ana konusu; İki ayrı bindaki işler bir bütün olup açık ihale usulü ile ihale edilmesi gerekirken bunlar parçalara ayrılıyor. Doğrudan temin yöntemi ile  ihale yapılıyor. Bu işte doğru düzgün yapılmıyor. Prpje yok, Mahalli listeleri yok,imalat tarihi, birim fiyatı yok, kısacası hiçbirşey yok. Piyasa araştıması yok. Rayiş bedelleri yok. Hiçbişi olmadan doğrudan temin yöntemi ile iş bir bütün olarak bölünüyor. 
Son zamanlarda Büyükşehi Belediyesi Bürokratları   bir yerlere gönderildiği için gündem oluşuyor. Birde dava açılıyor, inceleme oluyor diye Ak Parti suçlanıyor.  Bu belediyese Allah için hiçmi usulüne uygun, yasalara uygun bir tane ihale yapılmıyor. İhalelerle ilgili davalık oluyorsunuz. Yavuz Hırsız Ev Sahibini Bastırır misali Ak Parti'ye çamur atmaya çalışıyorsunuz. Bu kadar usulsüzlüklerle,yolsuzluklarla ilgili dava açılacak ağır cezalarda yargılanacaksınız, bu işe izin vermeyen bürokratlarınızı süreceksiniz. Tüm bunların sonunda Ak Parti'yi suçlayacaksınız. Bu durumda aklıma bir fıkra geliyor. Biliyorsunuz Nasrettin Hoca'nın eşeği çalınıyor. Nasrettin Hoca da canı sıkılarak komşularına izah ediyor. Daha sonra komşularından bir tanesi 
-'Ya hoca ahırın kapısına niye iyi bir kilit vurmadın.
başka bir komşu da...
-Ya hoca evine kadar giriyorlar senin haberin yok, nasıl olur bu...
bir başka komşusu
-Bu olayda en büyük sebep sensin. Çünkü doğru dürüst bir ahırda yapıp hayvanlarını korumadın.
bunun üzerine kızan Nasrettin Hoca
-Yahu iyi güzelde kabahatin tümü benimmi. Hırsızın hiçmi suçu yok
Nasrettin hoca'nın fıkrasına uygun bir durumu yaşıyoruz.  

 

Editör: TE Bilişim