Cumhuriyet Halk Partisi Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel parti binasında yaptığı açıklamada Ak Parti İl ve İlçe başkanlarının geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamalardaki söylemlerini eleştirdi. AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü'nün Gökmeydan'da bulunan Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün arsası üzerinde yapılan spor kompleksinin yıkımı ile ilgili açıklamalarına sert tepki gösterdi. Sallarel ayrıca Ak Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan'ı doğru söylememekle suçladı.
CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel, düzenlediği basın toplantısında AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan’ın belediye çalışmalarına yönelik eleştirilerini değerlendirdi. Sallarel, “Yalancıdan ilçe başkanı olmaz” dedi.
AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan’ın açıklamaları ve son günlerde yaşanan gelişmeler hakkında konuşan Sallarel, “Günlerdir Odunpazarı gündemini meşgul eden yalanlarla kara propagandalarla Odunpazarı Belediyemize yönelik hakarete varan açıklamalar yapılmaktadır. Hemşerilerimiz için yapılan hizmetler engellenmeye çalışılmakta ve hiç iş yapılmıyormuş gibi bir algı yaratılmaya çalışılmaktadır” diye konuştu.
Sallarel, açıklamasını şöyle sürdürdü: “AKP’nin verdiği talimatlarla, devletin bütün kurumlarının Odunpazarı Belediyesi üzerinde baskı kurarak, yapılan ve yapılacak hizmetleri engellemeye çalıştığını hepimiz görüyor ve şahit oluyoruz. Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Gökmeydan Mahallemizde yapılan yıllardır atıl durumda olan pazarcıların gelmediği boş alana yapılan spor kompleksinden neden rahatsızlık duyar? AKP’nin il başkanı bu sorunun cevabını arayacağına, yapılan hizmetlere sahip çıkan semt halkını ve CHP’yi şov yapmakla suçlamış, türlü bahaneler üreterek kompleksin yıkılmayacağını söylemiştir. Soruyorum, kompleksin yıkılıp yıkılmaması AKP’nin il başkanının iki dudağı arasında mıdır? KYK’ya bağlı Dumlupınar Kız Öğrenci yurdunda belediyemizin koyduğu oturma grupları, çöp kovaları ve kamelyalardaki Odunpazarı Belediyesi yazısından ve logolarından yurt müdürlüğü neden rahatsızlık duyar? Yazıların üstü neden sansürlenir? Bunun talimatını kim vermiştir? Neden CHP’li belediyelerin yaptığı hizmetlerden çekiniyorsunuz?”
YAPILAN HİZMETLERİ ANLATTI
“Biz iddia ediyoruz 10 senedir yapılmayan işleri 2 buçuk senede yapılmış ve bitirilmek üzeredir” diyen Sallarel, bu hizmetlere örnekler vererek şöyle konuştu: “8 mahallemizde Halk Merkezleri açılmış, 2 mahallemizde de yapım aşamasındadır. Emek ve Büyükdere mahallelerinde Gençlik Merkezleri açılmıştır. İhtiyaç sahiplerinin onuruna yakışır bir biçimde ihtiyaçlarını karşılamak için Halk Market hizmete girmiştir. Ihlamurkent’e kreş, Büyükdere’ye kız öğrenci yurdu, 15 bin kapasiteli Aşevi, tarihi bölgeye kazandırılan yeni müzeler, hafta sonu birçok vatandaşımız tarafından ziyaret edilen Uğur Mumcu ve Basın Parkı, Karapınar’da onların yapmak için söz verip de yapmadığı mescit bizim tarafımızdan yapılmıştır. Şehir merkezindeki mahallelerimize 100 bin ton asfalt, 37 bin ton yama asfaltı yapılmıştır. Cumhuriyet döneminden beri yolları yapılmayan, daha önce köy statüsünde bulunup Odunpazarı bölgesindeki kırsal mahallelerde 121 bin metrekare kilit taşı döşendi, 9 kilometre alt yapı malzemesi kullanılarak köy yolları yapıldı.”
Yapımı devam eden ve başlayacak olan projelerden de söz eden Sallarel, “Güvercin Köy ve Arıköy projeleri, solucan ve gübre üretim merkezi bitmek üzere. 800 metrekarelik nikah ve sergi salonu, yaşlı bakım merkezi yine bitmek üzere olan projeler. Osmangazi Mahallesine pazaryeri projesi ve Hamamyolu projesi ise en yakın zamanda başlayacak” diye konuştu.
  Sallarel şöyle konuştu; “Şimdi 10 senedir yapılmayan ve 2 buçuk senede bu kadar iş ve hizmet yapılmışken ve yapılacak iken AKP’nin ilçe başkanının bunları görmemesi, hiçbir şey yapılmıyor imajı vermeye çalışması ve hakarete varan açıklamaları kabul edilemez. AKP’nin ilçe başkanının söylemleri ve vücut dilinin yansıttığı çaresizlik o kadar belli oluyor ki yapılan hizmetleri görmezden gelmesini, yalanlarını, hakaretlerini çok değerli Odunpazarı halkımızın takdirine bırakıyorum” dedi.
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözüne atıfta bulunan Sallarel, “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun dediği gibi yalancıdan Cumhurbaşkanı olmaz, yalancıdan Başbakan olmaz. Ben de bir ekleme yaparak yalancıdan ilçe başkanı olmaz diyorum” diyerek sözlerini tamamladı.
 

 
Editör: TE Bilişim