Büyük Birlik Partisi Eskişehir İl teşkilat ve yörel yönetimlerden sorumlu başkan yardımcısı Osman Yılmaz, mahalle statüsüne dönen köylere belediyelerin hizmet götürmediklerini ancak bu yerleşim yerlerindeki gayrimenkulleri satma yoluna gittiklerini öne sürdü.
Satılmayan tarlaların kiraya verilerek gelir sağlandığını öne süren Osman Yılmaz, “Bu gelirler ise bu bölgelere hizmete dönüşmemekte , kaymakamlarımız mülki amirlerimiz Renault araçlara binerken bu belediye başkanlarımız fakir ve garip köylümüzün arazilerini haraç mezat satarak faiş fiyatlarla lüks makam araçları kiralayarak saltanat sürmektedirler” dedi.
Bir belediye başkanının köyden dönüşen bir mahallesindeki imam evini belidey bütçesinden tadilat ettirdiği ve içinde imam oturduğu halde sattığını öne süren Yılmaz’ın iddiları şöyle:
“Bu imam evinin tadilatı için belediye bütçesinden kaç lira harcanmıştır.  Bu imam evi kaç paraya satılmıştır. İçinde imam oturan yeni tadilat edilen imam evini satma ihtiyacı neden hasıl olmuştur. Belediye bütçesi bu imam evinden elde ettiğin gelir ile rahatlatmış mıdır? Belediye bütçesi kadar zorda ise imam evini satmaktan ise lüks makam aracından vazgeçmek daha uygun değil miydi?”
Yılmaz, belediye başkanlarına bu yerleşim yerlerindeki  binaları değerlendirmesi konusunda da şu önerilerde bulundu:
“Bu mahalledeki tarlalar satılmadan kiraya verilmesi buradan elde edilen gelirin o bölgeye hizmet gitmesinin sağlanması. Bu bölgede bulunan binaların kültür ve hafıza evine dönüştürülmesi; bu evlerde o köylerin tarihçesi, kültürü , o köyün günümüzde kadar gelen muhtarlarını, varsa o köyün şehitleri, o köyden çıkmış ve insanlığa, ülkemize hizmet etmiş kişileri tanıtan hafıza evlerine kültür evlerine misafir hanelere dönüştürülerek bu köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerimizin asimile olmasını önlemektir.”
 
Editör: TE Bilişim