CHP Pazar toplantısında ‘basın toplantısı’ sonrası kürsüye gelerek düşüncelerini dile getirdiler. CHP, SHP’de parti yöneticiliği yapmış olan ve CHP’de milletvekili aday adayı olan Erdal Çakıcıer, partinin belediye başkanlarının, ilçe başkanlarının ve milletvekillerinin birarada olmamasını eleştirdi.
Türkiye’nin kaderinin belirleneceği oylama sürecine girileceğini belirten Erdal Çakıcıer, "Biz burada Tepebaşı ilçe başkanınını görmek isteriz, belediye başkanlarımızı görmek istiyoruz. 3 milletvekilimizi hiç olmazsa bir tanesini burada görmek istiyoruz, parlementoda yapılan çalışmaları gelişmeleri vekillerimiz aracı ile Eskişehir’e ve partililerimize duyurulmasını istiyoruz. İl Başkanı ve yönetimine bu konuda gayret göstermesini istiyoruz” dedi.
AKP’nin Türkiye’de çok değişik argümanları kullandıığını parti olarak bu argümanlarını kullanma olanağı olmamasına rağmen bunlara cevap verilmesini isteyen Çakıcıer şunları söyledi:
“Onlara bakarsanız 15 Temmuz’u biz yaptık, Suriye’deki olumsuzluk bizim suçumuz.  Bu yüzden birlik olmayı başarmak zorundayız. Kürseye çıkıp beraber olalım demekle olmuyor. Eğer duyarlıysak, bu şehirde yöneticiysek ve birlikte olmak istiyorsak, birbirimizin hatalarını teröle ederek birlikte olmalıyız. Kendi hırslarımıza yenik düşerek savrulamayız. Yönetici isen CHP’yi temsil ediyorsan böyle bir tavır takılamaz.
Farklı dil kullanarak MHP’den fazla beklenti beklemiyorum. O dili kullanmayalım. Milliyetçi Cephe Hükümeti’nin bizlere yaptıklarını ne çabuk unuttuk. Farklı algılarla beklenti içine girmeyelim.  Demokrasiyi içine sindirmiş bir çok insanlar var. Hep birlikte mücadeleetmeliyiz.”
 
Editör: TE Bilişim