CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel, TBMM’de AKP ve MHP milletvekili oyları ile geçen yeni anayasa taslağına ilişkin basın açıklaması yaptı. Yüksel, “Memleketi kuru kavgaya teslim etmeyecek; kardeşlik sevdasına koruyacağız” dedi.
 
Geçtiğimiz günlerde TBMM’de 339 çoğunluk oy ile referanduma gitme kararı alınan yeni anayasanın tehlikelerle dolu olduğunun altını çizen Yüksel; “Halkımıza düşen, TBMM’nin yapamadığını yapmaktır. Bu bölünme, parçalanma, Cumhuriyet’i yok etme projesine dur demektir” dedi.
 
KARŞI DEVRİMİN SONUNDAYIZ
 
AKP’nin yerli ve milli diye duyurduğu anayasanın Suriye Anayasasından çalıntı olduğunu Türkiye’ye duyuran CHP milletvekili Cemal Okan Yüksel, “Ülkemizin 150 yıllık demokratikleşme, saraylara karşı halkın sesi olan meclisleri güçlendirme tarihine bir karşı devrim sürecinin sonundayız. Önümüzde, AKP’nin yalanları, Bahçeli’nin değnekliği ile gerçekleşecek zorlu bir referandum süreci var. Cumhuriyeti tabutlama projesinde son çiviyi çakmak için hiçbir şeyden geri durmayacaklar. Ellerinde basın ve iktidar gibi önemli güçler var. Ama bizim elimizde gerçekler var. Söylemekten çekinmeyeceğimiz, korkmayacağımız gerçekler” diye konuştu.
 
  KANMAYIN
 
Yüksel sözlerini şu şekilde sürdürdü: “AKP bu süreçte devlette çift başlılık, istikrar, terör, yolsuzluk, yoksulluk gibi, kendi iktidarı dönemlerinde tanıştığımız, pek çok argümanı halka karşı kullanacak. Tehditler ile, başkanlık gelmezse, bunlar daha da artacak şeklinde propaganda yürütecek. Unutmayın, AKP’nin saydığı tüm bu argümanlar, bizzat AKP tarafından literatüre sokulmuş olumsuzluklardır. AKP halkı korku ile vuruyor. AKP’nin istiklal savaşı veriyoruz yalanlarına kanmayın. Asıl istiklal savaşı, kan ve irfanla kurduğumuz Cumhuriyet’i bu kirli ellere teslim etmemektir.”
 
AYAĞA KALK
 
Yüksel yaptığı açıklamayı; “AKP, istiklal savaşı veriyoruz yalanları ile istiklal savaşının gerçek kahramanları Mustafa Kemal Atatürk ile İsmet İnönü’yü tarihe gömme, akıllardan silme gayreti içinde. Tek gayeleri egemenliği milletten alıp saraya, tek kişiye, teslim etmektir. Bu referandum AKP’nin istiklal mücadelesi değil; halkın özgürlük mücadelesidir. Bu referandum, ülkeyi karanlığa sürükleyen AKP karşısında sayısal üstünlük değil; halkın Cumhuriyet ve demokrasiye bağlılığının ölçüsüdür. Bunun bilinci ve arzusu ile Cumhuriyet ve demokrasi için ayağa kalk. Irk, din, dil gözetmeksizin; Türkiye için, bağımsızlığın ve Cumhuriyetin için ayağa kalk. Memleketini kuru kavgaya teslim etme, kardeşlik sevdasına koru. Sakın korkma. Biz haklıyız. Gücümüz haklılığımızdan geliyor. Kazanacağız. Karanlığın üstüne güneş gibi doğacağız.” şeklinde sonlandırdı.
 
Editör: TE Bilişim