AİHM 2.Daire'sinin 17.Aralı.2013 ve AİHM Büyük Daire'nin 15.Ekim.2015 tarihli, Perinçek-İsviçre Davasındaki kararları,Avrupa'da yeni bir hukuk ve siyaset iklimi yarattığını belirten Talat Paşa Komitesi Eskişehir İl Başkanı Nedim Yurtsever, İsviçre geri adım atmış ve 25.Ağustos.2016 tarihinde İsviçre Federal Mahkemesi  Perinçek hakkında mahkumiyet kararını kaldırdığını söyledi.
Bu kararların Talat Paşa Komitesi olarak 12 yıldır sürdürdükleri mücadelenin zaferi olduğunu belirten Yurtsever, “Talat Paşa Komitesi olarak çeşitli yıllarda,Lozan,Zurich,Winterthur,Bern,Berlin,Strassburg'ta yaptığımız ''Ermeni soykırımı emperyalist yalanını çiğneme,tarihin çöplüğüne atma''eylemlerimizin sonucu,zaferidir.''Ermeni soykırımı yoktur'' demeyi suç sayan 4 ülkeden geriye 2 ülke kalmıştır.Bundan sonraki mücadelemiz kapsamında,bu iki ülke ile ilgili yasal süreç başlatılacaktır” dedi.
Yurt içinde de mücadelelerini sürdüreceklerini kaydeden Yurtsever şunları söyledi:
“Ermeni Soykırımı emperyalist yalanına karşı,toplumsal bilinç oluşturmak için,Eskişehir'de düzenleyeceğimiz konferans,panel ve sempozyumlarla halkımıza hukuki ve tarihi gerçekleri anlatmaya devam edeceğiz. ‘Mahkeme kararı yoksa,soykırım da yoktur’ gerçeğini tüm dünyaya kabul ettirinceye dek mücadelemiz sürecektir.”
 
 
 
 
Editör: TE Bilişim