CHP Eskişehir Milletvekilli Aday Adayı Zeki Ünal, “Çiftçimize mazot 1,50 TL olacak, en düşük emekli maaşı 1500 TL” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekilli Aday Adayı Zeki Ünal bir basın açıklaması ile kendisinin ve partisinin projelerini kamuoyuna tanıttı.

CHP İKTİDAR OLACAK

7 Haziran seçimleri hakkında konuşan Ünal, “Türkiye geneli CHP’nin %35 oy alıp iktidar olacağına inanıyoruz. Bu söylemimize karşın bazıları koalisyon mu istiyorsunuz diyor. Hayır, AKP iktidar olduğunda %34,3 oy aldı. Özal iktidar olduğunda %36 oy aldı. Bizler oyumuzu %35’e yükselttiğimizde otomatikman diğer partilerin oyları azalacaktır.” dedi.

ESKİŞEHİR’DE 300.000 OY

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 7 Haziran seçimlerinde Eskişehir’deki politikasını açıklayan Zeki Ünal, “Bu seçimlerde 14.000 üye ile 240.000 seçmeni harekete geçirerek 300.000 oyu almak istiyoruz. CHP’yi tartışmasız Eskişehir’de birinci parti konumuna getirmek istiyoruz. Neler yaptık da daha çok oy isteme hakkımız var diye baktığımızda, öncelikle Eskişehir belediyelerinin hizmetinin oya dönüşmesini umut ediyoruz.

Selami Vardar ile başlayan süreç Aydın Arat, Sezai Aksoy, Orhan Soydaş, Ayhan Boyer gibi arkadaşlarımızın Eskişehir’in gelişmesinde büyük hizmetleri oldu.

Selami Vardar bir köstebek idi. Yerin dibine girdi, o dönemde sokaklar ve caddeler çamurdan geçilmiyordu. Belediyeyi alt yapı olarak düşündü, tertemiz bir şehir teslim etti bize. Ama büyük hizmetimiz Yılmaz Büyükerşen zamanında oldu. Eskişehir’deki caddeler mobilyalarla donatıldı, köprüler ışıklandırıldı, Porsuk çayı hizmete açıldı… Şehrin içinden kuğu gibi süzülen bir tramvay, Kentpark, Sazova… Şu an Türkiye’nin en güzel şehri Eskişehir’dir. Bunu bize başkaları söylüyor. Ama biz bunun farkında değiliz. Önümüzde hedef, Eskişehir’in Avrupa’daki en güzel şehir olmasıdır.” dedi.

O PARA ŞEHRE GERİ GELECEK!

Anadolu Üniversitesi’nden Maliye Bakanlığı’na devredilen 500 milyon lira hakkında konuşan Zeki Ünal, “Şehirde eğitim alt yapısı var. Bu nedenle teknoloji alt yapılı bir sanayi olmalı. 2 üniversitemizde 60 bin örgün, 2 milyon açık öğretim öğrencisi var. Açık öğretim öğrencilerinin 100 bini ise şehirde kalarak ev kiralıyor. Böylelikle Eskişehir ticaretinin gelişmesine de katkı sağlıyorlar. Anadolu Üniversitesi, elde ettiği 500 milyon lirayı yatırım yapamadığı için Maliye Bakanlığı’na devretti. Bu parayı Eskişehir’e geri getireceğiz.” dedi.

KUZEY VE GÜNEY ÇEVREYOLU PROJESİ

Çevreyolunun şehir merkezine yakınlığı ile şehir içi trafiğin etkilendiğini belirten Ünal, “Bu anlamda kentin daha da gelişmesi, Eskişehir halkının mutlu yaşaması, ilin refah seviyesini yükseltmek için yapacağımız işler var. Bugün çevre yolu bir sorundur. Çevre yolunda senede 20’ye yakın ölümlü trafik kazası yaşanıyor. Kentimizin bu sorununu kuzey ve güney çevre yolu projesi ile çözeceğiz. Önümüzdeki dönem en büyük projemiz bu çevre yollarını hizmete sokmak olacaktır. Çevre yolu projemiz ile kent içi trafik sorunu böylelikle çözülmüş olacaktır.” dedi.

ŞEHİR İÇİ TRAFİK VE OTOPARK PROJESİ

Şehir içi trafik ve otopark çilesine değinen Zeki Ünal, “Şehir içindeki park sorunumuzu da tüm okulların bahçelerini otoparka çevirerek çözeceğiz. Böylelikle şehir merkezimiz araç trafiğinden arınmış olacak ve halkımız daha nezih bir kente ulaşacak.” dedi.

KENT MEYDANI PROJESİ

Yapılması gündemde olan kent meydanına da değinen Zeki Ünal, “Atatürk Stadyumu’nun olduğu yer Eskişehirlilerin ortak kullanacağı bir kent meydanı olmalıdır. Bu kent meydanının altında kapalı bir otopark olmalıdır. Ve bu kent meydanında Eskişehir’in temsilcileri olmalıdır. Yunus Emre, Battal Gazi, Nasrettin Hoca, Şeyh Edebali’yi orada yaşatmalıyız.” dedi

ASGARİ ÜCRETLİ, EMEKLİ, ÇİFTÇİ VE ESNAF PROJESİ

30 milyona yaklaşan asgari geçim düzeyinin altında yaşaya insana demokrasi ve özgürlük kelimelerinin uzak geldiğini vurgulayan Ünal, “İnsanlarımızın demokrasi ve özgürlükten bahsetmesi için öncelikle karnının doyması lazım. Biz de bu dönemde diyoruz ki bozulan iç ekonomimizi düzelteceğiz. Dış politikada komşularımızla yaşanan problemleri sonlandırıp ekonomimizi düzelteceğiz. Milletimize un, makarna yağ vermeyeceğiz. Milletimizin asgari ücretinden vergiyi kaldıracağız. En düşük emekli maaşı 1500 TL olacak. Kurban ve Ramazan bayramında emeklilerimize birer maaş ikramiye vereceğiz. Çiftçilerim için mazot fiyatını 4,0 TL’den 1,5 TL’ye indireceğiz. Çiftçimizin elinden tutacağız. Nisan ayının başında esnafımız için de bir paket açıklayacağız.” dedi.

ESKİŞEHİRSPOR PROJESİ

Eskişehirspor’da yöneticilik yaptığını, takımda işlerin nasıl yürüdüğünü ve nasıl destek sunabileceği hakkında deneyimli olduğunu belirten Ünal, “Eskişehirspor şu an küme düşmeme mücadelesi veriyor. Şu an Mesut Hoşcan ve arkadaşları çok güç durumda. Bu takım bizim takımımız. Herkesin takıma destek vermesi gerekiyor. Her zaman destekçisi olacağız. Ben de 2 dönem Eskişehirspor’da başkanlık yaptım. Her gelen yönetim kurumsallık diye gelir. Buna ben de dâhilim. Ancak geldikten sonra karşılarına çıkan borçla maalesef ki hayallerini gerçekleştiremezler. Gün birlik günüdür. Başkana, futbolculara, teknik kadroya ve yönetime sahip çıkmamız gerekiyor” dedi.

Editör: TE Bilişim