CHP Parti Meclis Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, Eğitim-İş Sendikası ile eğitimde yaşanan değişiklikler ve görevden almalarla ilgili görüşme gerçekleştirdi.
Mecliste Milli Eğitim Gençlik ve Spor komisyonunda CHP grubunun başkanı ve  sözcüsü olan Gaye Usluer, eğitim alanını çok önemsediklerini söyledi. 15 Temmuz öncesinde de eğitimde yapılan değişiklikler ile ilgili mecliste iktidar partisine direndiklerini dile getiren Usluer, şimdiki sürecin de iç açıcı olmadığını söyledi.  Eğitim İş Şube Başkanı Ebru Sungar’ın hükümetin Maarif Vakfı yasasında gelinen süreci sorması üzerine Usluer, konuyu geçtiğimiz hafta Anayasa Mahkemesine taşıdıklarını belirtti.
HUKUK ÇERÇEVESİNDE OLMALI
Eğitim-İş sendikası üyesi öğretmenlerin de olduğu toplantıda altı çizilen diğer bir konu 15 Temmuz sonrasında açığa alınan öğretmenler oldu. FETÖ bağlantısı olduğu iddia edilen öğretmenlerin hepsinin suçlu olmadığını, kurunun yanında yaşın da yandığını söyleyen öğretmenler bu konun okullar açılmadan evvel çözülmesi gerektiğini söylediler.  Usluer süreçle ilgili şunları söyledi, “ Elbette ki bir terör faaliyetinde bulanan kişiler varsa bunlar soruşturulup cezalandırılmalıdır. Ancak görevden almalarda mutlaka somut kriterler bulunmalı,  yapılan işlemler  hukuk çerçevesinde olmalı” dedi.
İNSANLARI KAZANMALIYIZ
Burada yapılması gereken en önemli şeyin toplumsal katmanların oluşmasını önlemek, barış ve birlikteliği sağlamak  olduğunu söyleyen Usluer,  “Bu ülkeyi halen yönetmekte olanlar,  şimdi terör örgütü diye söz ettikleri cemaatle daha düne kadar kol kola olup, bugün devletin içinden temizlemeye çalıştıkları kadroları bizzat ve elleriyle oluşturdular. Bugün ise  ‘Kandırıldık’ af diliyoruz diyebiliyorsa, şimdi işlerinden olan öğretmenler, okullarından olan öğrenciler ve birçok insanın  da kendini savunma hakkı var. Meseleye insani boyutuyla da  bakmak gerek. İnsanlar işlerinden oldular, buradaki mesele sadece ekonomik değil manevi boyutu da var. Bu ailelerin fişlenmesini ve sürecin antidemokratik bir şekilde ilerlemesini doğru bulmuyoruz” dedi.
YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR
FETÖ’ye ait olduğu ileri sürülen sendikalara üye olan öğretmenlerin yüzde yüz ideolojik olarak üye olmadığını, müdürün baskısıyla üye olan ya da cemaatle bağlantısı olduğunu bilmeden üye olan öğretmen arkadaşlarının olduğunu ifade eden Eğitim-İşliler bu haksızlıkları kınadıklarını dile getirdiler.  Usluer, haksızlıklara karşı birlikte hareket etmek gerektiğini ve yapacak daha çok işlerinin olduğunu söyleyerek, “ MEB’de daha çok sıkıntı var, el birliği ile çabalayıp süreci atlatmak için çalışacağız!” dedi. ​
Editör: TE Bilişim