12 Mart’ta yine bir muhtıra ile demokrasiye müdahale edildiğini hatırlatan DYP İL Başkanı Dölekçekiç, “O zaman da Demirel hükümeti vardı. Demokrasiye müdahale edilerek, Demirel’in şahsi gayretleri sayesinde, meclis kapanmadan 12 Mart Muhtırasını demokrasiye ara verme rejimini Demirel’in sayesinde onun devlet adamlığı sayesinde atlatmıştık” dedi.
Dölekçekiç, Avrupa’da Türkiye’ye yönelik gelişen olayları da  şöyle değerlendirdi: “Bugünlerde Avrupa’da bir şeyler oluyor. Dün Hollanda’da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın konsolosluğa girmesine dahi izin vermediler. Polis oradaki vatandaşlarımızın protestolarına da müdahalede bulundu. Sabah saatlerinde İsveç’ten bir haber geldi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in konuşma yapacağı salona müdahale oldu. Bu işler Avrupa’ya hiç yakışmıyor. Türk milleti adına en şiddetli şekilde kınıyoruz. Avrupa kültürüne de demokrasisine de insan haklarına yakışmıyor. Devletimize, milletimize karşı terbiyesizlik yapmaktadırlar.”
Anayasa maddelerinden söz eden Dölekçekiç, “Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile yeni kamu yönetimleri ihdas etme yetkisi verilmektedir. Bizce bu son derece tek kişiye verilmemesi gereken büyük bir yetkidir. Bu yetkinin sonucunda yeni kamu idareleri ihdas edilebilir. Güneydoğu’da yeni eyaletler olabilir tehlikesine dikkati çekmek istiyorum” dedi.
Eskişehir’de yaşanan merkez sağ tartışmalarına da dikkat çeken Dölekçekiç şunları söyledi:
“İlimizde ‘merkez sağ da hayır diyor’ diyerek bir oluşumdan bahsedilmekte. Merkez sağın etkisinden bahsedilmektedir. İddia ile söylüyorum merkez sağ, tarihinden derinliklerinden gelmiş bir siyasettir. Ben merkez sağım demekle merkez sağ olunmaz. Merkez sağ, doğulur, yaşanır ve o şekilde de devam edilir. Şimdi merkez sağın tek temsilcisi Demokrat Parti iken başka partilerden buraya el atılmakta, burası bizim arazimizdir arkadaşlar. Hiç kimse tapulu arazimize gelip, burada ferman, söz, söyleyemez. Hiç kimse merkez sağ adına başka partilerden hariçten gazel okumasın onları uyarıyorum. AKP, merkez sağı içselleştirememiştir. İçselleştiremezde. Çünkü genlerinde böyle bir şey yok. Fıtratlarına terstir. O yüzden herkes kendi, meşgale alanında kendi fikirlerini beyan etsin.  Millete ne söyleyeceklerse söylesinler, merkez sağın ne dediğini, nasıl bir hareket olduğunu söyleme tekeli de Demokrat Parti’dedir. Hiç kimse biz merkez sağız diyerek, merkez sağ adına da ahkam kesmesin”
 
Editör: TE Bilişim