CHP’li Çakırözer,  19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nda Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesindeki ışıklı panoya yazılan “İsmimize değil, işimize güveniyoruz” yazısını Milli Eğitim Bakanı’na sordu.
 
Olayı Atatürk'e karşı saygısızlık olarak niteleyen Çakırözer, Bakan Yılmaz’a “Bakanlık neden sessiz?” diye sordu.
 
 CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nda Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesindeki ışıklı panoya “İsmimize değil, işimize güveniyoruz” yazısını Meclis gündemine taşıdı. Çakırözer, Milli Eğitim Bakanlığı görevine gelir gelmez Bakan İsmet Yılmaz’a ilk soru önergesini verdi. Çakırözer, “Bu ülkenin bir devlet okulu neden Atatürk'ün isminden rahatsızlık duyar? Bu yazı Atatürk'e karşı saygısızlık değil mi? Bakanlık neden sessiz?” diye sordu.
19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda Eskişehir Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesindeki ışıklı panoya “İsmimize değil, işimize güveniyoruz” yazısı tepkiye neden oldu. Eskişehirli yurttaşların yoğun tepkisine neden olan olay sosyal medya gündem yaratırken, CHP’li Çakırözer konuyu hazırladığı soru önergesi ile Meclis gündemine taşıdı. Olayı 'saygısızlık' olarak değerlendiren Çakırözer, Bakan Yılmaz’a şu soruları sordu:
 
  • Bu yazıdan bakanlığınızın haberi var mıdır? Sizin ve bakanlığınız Atatürk’ü Anma gününde Atatürk Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki panoda yazılanlara yönelik bir açıklamanız oldu mu? Yapılmadıysa sessiz kalınmasının gerekçesi nedir?
  • Okulun girişine ışıklı panonun kurulmasının gerekçesi nedir? Pano yazıların yazılması rutin bir uygulama mıdır? Yazılacak yazılar ve içeriği hangi mevzuat uyarınca gerçekleştirilmektedir?
  • 19 Mayıs 2016 tarihinde yansıtılan sözü edilen yazı kim ya da kimler tarafından yazılmış, panoya yansıtılmasına kim ya da kimler karar ve onay vermiştir
  • Yazının 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Bayramı’nda yazılması ve yansıtılması tesadüf mü yoksa bilinçli bir tercih midir?
  • Yazının yazımı ile ilgili okulun personeli hakkında idari ya da hukuki bir işlem yapılmış mıdır, yapılacak mıdır? Bu konuda bakanlığınıza ulaşan şikayet var mıdır?
  • Türkiye Cumhuriyeti'nin bir devlet okulunun ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ismine güvenmemesini, bu isimden rahatsız olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?  Bu en hafif tabiriyle Atatürk'e ve onu seven Türk ulusuna karşı saygısızlık değil midir?  
Editör: TE Bilişim