MHP Eskişehir İl Teşkilatı 11. Olağan Kongresi’nde gergin anlar yaşandı.

Milliyetçi Hareket Partisi Eskişehir İl Teşkilatı 11. Olağan Kongresi  Tozman Düğün Salonu’nda yapıldı. Partililer, geçtiğimiz günlerde Ege Üniversitesi’nde karşıt gruplar arasında çıkan kavgada bıçaklanarak hayatını kaybeden Fırat Y. Çakıroğlu’nun resminin bulunduğu rozetleri taktı.

Kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Kongrede Divan Başkanlığı’na Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, Divan Sekreterliği’ne Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Alparslan Kaya ve Divan Üyeliğine Milliyetçi Hareket Partisi Eski İl Başkanı Suat Ülkütanır seçildi.

Açılış konuşmasını yapan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, “Fırat’ımızı Hakk’a uğurladık. Kendisine Allah’tan rahmet diliyor, ailesine ve teşkilatımıza başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Bu sabah itibari ile Süleyman Şah Türbesi’ne yapılan operasyon sırasında bir Mehmetçiğimizin de şahadet haberini aldık. Aynı şekilde cenabı haktan rahmet diliyor, ailesinin ve ülkemizin başı sağ olsun diyorum”dedi.

Üniversitelerdeki duruma değinen Durmaz, “AKP-PKK ortaklığı üniversitelerimizi kanlı bir ortama sürüklemek için her türlü zemini oluşturmuştur. Yapılan bütün uyarılara rağmen üniversite idarelerinin gerekli tedbirleri almadığı ne yazık ki dünkü olayla bir kez daha ortaya çıkmıştır. Buradan bir kez daha uyarıyoruz, kanlı katillere bu zemini oluşturanlar akıttıkları kanda boğulacaklardır.” dedi

Daha sonrasından Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin mesajını okuyan Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Alparslan Kaya, “Bugün Milliyetçi Hareket Partisi, 46 yıl uzun ve zorlu yolculuğun sonunda milletimizin gönlünde yer bulmuş, taban tutmuş, kökleşmiş bir siyasi çınardır. Bugünkü kongrenizden çıkacak netice ne olursa olsun, kazanan aziz milletimiz, kazançlı olan Milliyetçi Hareket Partisi olacaktır. Dargınlıklara, gönül kırgınlıklarına en ufak müsamaha göstermeden istikrar ve huzur içinde bir kongre süreci geçirmenizi temenni ediyor, hepinize başarılar diliyor, en derin saygı ve selamlarımı sunuyorum” dedi.

Daha sonra başkan adaylarına söz veren divan ilk konuşmasını yapmak üzere Erkan Bursalı’yı kürsüye davet etti. Konuşmasına Ege Üniversitesi’nde hayatını kaybeden Fırat Y. Çakıroğlu’nu anarak başlayan Bursalı, “İzmir’den gelen şehit haberi ile kahrolduğumuz bu günde gönül isterdi ki kongremizi ileri bir tarihte gerçekleştirelim. Ancak içinde bulunduğumuz seçim takviminin süresinin uygun olmaması nedeniyle içimiz kan ağlayarak da olsa kongremizi gerçekleştirme zorunluluğumuz var. Rahmetli Ruhi Kılıçkıran ilk dava şehidimizdi. Dileriz Fırat Çakıroğlu da son şehidimiz olur ve bu dava başka şehitler vermek zorunda kalmaz.” dedi.

Genel Merkeze 2. hatta 3. milletvekili göndermeyi görev edindiğini belirten Bursalı, “Fikri hür, vicdanı hür nesillerin gerçekleştirdiği bu kongrenin davamıza, partimize, şehrimize hayırlı uğurlu olması dileklerimle hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum” dedi.

Erkan Bursalı’dan sonra kürsüye davet edilen Oğuz Sever ise, birlik ve beraberlik çağrısı yaparak “Beraberliğimizi koruduktan, ülküdaşlık hukukunu güçlendirdikten, hep birlikte mücadele ettikten sonra hiçbir hain amaç bize kafa tutamayacaktır” dedi.

Oğuz Sever’den sonra kürsüye davet edilen Bilal Temen ise, ülkede son zamanlarda yaşananları yorumlayarak “Allah nasip ederse yönetim kurulumuzdaki arkadaşlarımızla birlikte çıktığımız bu onurlu ve kutlu yolda yüce rabbim bizleri; sevenlerimizin ve milletimizin karşısında mahcup etmesin” dedi.

Son olarak kürsüye çıkan İsmail Candemir, yönetimin makam kaygısına düştüğünü savunurken; Divan Kurulu, Candemir’in konuşmasına müdahale etti. Candemir’in konuşmasına müdahale edilmesini bir grup parti üyesi salonu terk ederek protesto etti.

Candemir’den sonra Divan Başkanı, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz’ın söz almasıyla salonda sözlü protestolar yaşandı. Bu esnada bir partilinin “sen konuşma” diye bağırmasına Sadir Durmaz, “Asıl sen konuşma. Sen benden daha mı fazla ülkücüsün” diye tepki vermesi de dikkatlerden kaçmadı.

Editör: TE Bilişim