Demokrat Parti İl Başkanı Nazım Dölekçekiç, uluslararası değerlendirme kuruluşlarının Türkiye için yatırım yapılamaz şeklinde değerlendirmede bulunduğunu belirterek ekonomi politikasını eleştirdi.
 DP İl Başkanı Nazım Dölekçekiç, basın toplantısında ülke ekonomisini ve Anayasa değişikliğini irdeleyerek, “Ekonominin bozukluğunu uluslar arası değerlendirme kuruluşları yatırım yapılamaz şeklinde değerlendirdi. Ekonominin kendi kuralları olmasına rağmen siz kimsiniz şeklinde nağmeler gelebilir. Ama bu ekonomiyi düzeltmez. Vatandaşlar pazara gittiklerinde yaptıkları harcamalardan anlayabiliyor. Üretici ile market fiyatları arasında uçurum var. 15 yıllık hükümet tarımı bitirdi” dedi.
Referanduma değinen ve daha yaptıkları açıklamada hayır oyu kullanacaklarını hatırlatan Dölekçekiç, “Parlamenter sistemin karşısına getirilen bir başkanlık sistemi var. Demokrasinin üç unsurundan ikisi yok. Onlar da yasama ve yargı. Bu da başkanın yargı denetiminden uzaklaştırılması anlamına gelir. Biz DP olarak demokrasi için, cumhuriyet için, vatan ve millet için bu siteme hayır, hayır, hayır diyoruz” diye konuştu.
 
Editör: TE Bilişim