Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Eskişehir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Ferruh Kıvrak, 16 Nisan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi halk oylaması ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Kıvrak, "En başta dikkat edilmesi gereken nokta bu tür tercih günlerinde ve sonrasında iki komşunun iki arkadaşın, hangi tercihlerde bulunurlarsa bulunsunlar; aralarındaki sevgi ve saygıyı korumaları gerektiğidir. Bu, ülkemiz için çağdaşlık yarışında elzem olan en önemli noktadır. Peki, bu gücü artırmak için daha geniş bir ekiple çalışsak? Anayasa teklifinin 2. maddesinde yer aldığı gibi 550 olan milletvekili sayısı 600 olarak güncellense, vatandaşlarımızın sorunlarına ulaşmak ve yetişmek daha hızlı olmaz mı” dedi.
 Gelişmiş ülkelerde nüfusa göre 25 bin ile -35 bin kişiye 1 milletvekili düştüğünü belirten Kıvrak, “Ülkemizde bu sayı 135 bin kişiye 1 milletvekili düşmektedir. Milletvekili sayısının 600’e yükselmesiyle, bu sıkıntı bir nebze de olsa bertaraf edilecek; yönetim ile halk arasında iletişim daha dinamik hale gelecektir. Tabii bu noktada seçilen 600 milletvekilinin aktivitesi çok önemli ve belirleyicidir. Halkın ihtiyaç ve fikirlerine kulak tıkamış bir zihniyetin o şehre katacağı hiçbir şey olamaz” diye konuştu.
“Seçmene çok iş düşüyor” diyen Kıvrak açıklamalarını şöyle sürdürdü:  “Sandığa giderken kişi neye evet neye hayır dediğini bilmeli, özellikle 18 maddenin gerekçelerini etraflıca incelemelidir. Mesela şu tek adam söylemi ne kadar mesnetsiz, ne kadar samimiyetsiz bir söylemdir. Cumhuriyet tarihinde çoğu kez tek adam yönetimi vuku bulmuştur. Ayrıca anayasa teklifiyle halkımızın, yönetime çok daha fazla oranda dahil olup, fikrine başvurulacaktır. Zorba ve darbeci zihniyet yerine milletimizin fikrine başvurulan bir demokratik düzen, ülke yönetimine şeffaflık katacaktır. Kapalı bir odada birkaç kişinin cumhurbaşkanı belirlediği ülke artık maziye gömülmüştür. Şimdi temsil açısından 600 milletvekili ile daha aktif ve daha çözüm odaklı bir mecra bizi beklemektedir. Hülasa, halk oylamasının güzel ülkemize faydalı olmasını, 2023 ve 2071 hedeflerimize ulaşmada ülkemize dinamizm katmasını temenni ederim.”
 

 
Editör: TE Bilişim