Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, dün Eskişehir’e gelerek, “Referandum da Hayır diyeceğiz” konulu toplantıda konuştu.
Gar Düğün Salonu’nda gerçekleşen etkinlikte çeşitli parti, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine seslenen Uysal, referandumda neden hayır diyeceklerinin gerekçelerini anlattı.
DP İl Başkanı Nazım Dölekçekiç, anayasa değişikliği ile ilgili kısa bir konuşma yaparak , hayır çalışmalarını sürdürdüklerini  söyledi. Bir siyasi parti meselesi olmaktan öte bir memleket meselesi olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Genel Başkan Uysal, “ Bugün çok kutuplu, çok merkezli dünya yükseliyor. Bu dünya içerisinde tarihte rastlamadığımız, bölgemizde çok fazla meydan okumalarla karşı karşıyayız” dedi.
Ülkenin Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerine sınır olan ülkelerle yanlış bir politika izlendiğini ifade eden Uysal, “ 3 milyondan fazla mülteciyi mecburen bağrımıza basmak zorunda kaldık. Türkiye’yi bir gelecek endişesine sevk etmek isteyen bir iktidar anlayışıyla karşı karşıyayız. İçimizden, dışımızdan operasyona açık hale getirilmiş olmasının bedelini bugün milletimiz değil bu yanlışı yapanlar ödemeli. Savaşlarda, şiddetlerde, savaş ve şiddet karşı bir değişim, dış müdahalelerde maalesef bölgemiz yeniden şekil aldırılmak istenmektedir.  Bugün yeniden kendi kaderini kendisinin tayin edemediği, milletlerin ve devletlerin, ulusların olduğu bir coğrafyada kendi kaderini büyük ölçüde kendisi tayin etmiş Türkiye Cumhuriyeti devlet ve millet katında da bir kimlik krizi içerisine düşürülmek istenmektedir” şeklinde konuştu.
Hükümetin yaptığı hatalardan da bahseden Uysal,  şunları söyledi:
“15 yıllık iktidar sürecinde devleti ele geçirerek önce FETÖ dedikleri yapılanmayla bu ülkeye şekil vermek istediler. Sonra PKK Terör Örgütü ile müzakereler yaparak Türkiye’yi dönüştürmek istediler. Onda da başarılı olmayınca, MHP’nin düne kadar söylediklerini unutarak bugün nasılsa kendi geçmişlerini reddederek bir tavır değişikliğine giderek milletin önüne bir anayasa değişikliği teklifi getirdiler”
71 yıl önce ‘Yeter Artık’ diyerek yola çıktıklarını belirten DP Genel Başkanı  Gültekin Uysal, o gün karşı çıktıkları Milli Şef’e şimdi de karşı çıktıklarını kaydederek, “Çarpık anlayışı önümüze koydular. 71 yıl önce yeter artık diye yola çıktığımızda Milli Şefliğe hayır demiştik. 1947 yılında 7 ocak'ta toplanmış 10 Ocak'ta yayınlanmış beyanname ile o günün cumhurbaşkanı milli şefe İsmet İnönü'ye Cumhurbaşkanlığı ile parti başkanlığından vazgeçmesini istemiştik. Şimdide o günkü  DP ruhu ile aynı bilinci ile hayır diyoruz” şeklinde konuştu.
 
Editör: TE Bilişim