MHP İl Başkanı Ayhan Sever, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından gündeme  getirilen  ‘Kent Bahçesi olacak, Millet Bahçesi olacak’ ifadelerini Milliyetçi Hareket Partisi olarak bizler tarafından endişe verici olarak değerlendirdiklerini söyledi.

Daha önce Kent Meydanı olacağını ifade ettiklerini belirten MHP İl Başkanı Sever, isminin başındayı ifadeyi değiştirerek bahçe fikri üzerinde dolaşılmasının son derece düşündürücü olduğunu kaydetti.

“Meydan, neden meydanda kaldı” diye soran MHP İl Başkanı Ayhan Sever, şunları söyledi:

“Kavramlar, tanımlar üzerinde oynanarak kafa karıştırmak mı isteniyor? Modern bir kent olan Eskişehir’in, modern yüzünün ifadesi olacak bir Kent Meydanı olması gereken alan, neden ısrarla Bahçe yapılmaya çalışılıyor? Saltanat ve sefahat dönemine duydukları aşırı özentinin, son icraatları ile açıkça görülen hükumetin, bu alanı da bahçe olarak isimlendirmelerinin temelinde padişah hazretleri!  İçin bir Has Bahçe olarak düzenleme arzusu mu yer alıyor? Ankara’da buluna sarayının arka bahçesini Eskişehir’de hazırlama çalışmalarını hayretle karşılıyoruz.

Milliyetçi Hareket Partisi Eskişehir İl Başkanlığı olarak vatandaşlarımızın taşıdığı ortak kaygıyı dile getirerek, Kent Meydanının, kesinlikle kent meydanı olması gerektiğini, buranın hiç kimseye rant kapısı ya da Eskişehirlinin hiçbir işine yaramayacak, elit tabakanın keyfini süreceği, sefa alanlarına çevrilmemesi gerektiğini söylüyoruz.  Bu alan üzerinde tüm tasarruf Eskişehirlilerindir. Karar alınırken, Eskişehirli hemşerilerimize sorulmasında ısrar ediyoruz.”  

Editör: TE Bilişim