Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği Eskişehir Şubesi (TÜMSİAD) Yönetim Kurulu Üyesi Murat Paksoy, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve halk oylamasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. 
“Referandum da 5 yılda bir seçim olması maddesine istikrar için evet diyorum” diyen Paksoy, “Her sandığın bir hikayesi oluyor. Bu sandığın hikayesi biraz farklı. Evet-hayır sandığı olmasından ziyade sonucun devletimiz adına yeni ufuklar açacağı kanaatindeyim. Çünkü yapılması planlanan projeler bir yere geliyor ve yol tıkanıyor. Niye? Efendim, kanuna aykırı. Eee, yıllardır aynı usulde çalışılıyordu, şimdi ne oldu da bu madde ortaya çıktı? Cevap yok. Özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın karşılaşmış olduğu gayri-hukukî uygulamalar icraatların önünde engel oldu” diye konuştu.
Teklifin 4. maddesinde geçen milletvekili seçimlerinin 4 yılda bir değil 5 yılda bir yapılmasını uygun gördüğünü ifade eden Paksoy, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Cumhurbaşkanlığı seçimi de milletvekili seçimleri ile aynı gün yapılacak. Gayet pratik bir yöntem. Aslında temelinde, cumhurbaşkanının seçiminde millete söz verilmesi başlı başına devrimdir, cesur bir karardır. Cesur kararları ise cesur insanlar alır. Karşısındaki insana değer veren insanlar bu kararın altına imza atabilir. ‘Ben bilirim, benim kamaram bilir’ diyenler milletin nezdinde yok olmaya mahkumdur, oluyorlar da. Her seferinde hüsranla sonuçlanan seçimin sabahında fütursuzca iftira atmaktan geri durmuyorlar. Tarih kahramanları yazdığı gibi; müfterileri, hainleri, haşhaşileri de yazıyor. Bizler safımızı belli etmekle mükellefiz, ateşi söndürmeye gücümüz yeter mi bilinmez ama sırtımızda bir damla suyu taşımakla niyetimizi ortaya koyuyoruz. Bu minvalde devletimizin bekâsı ve milletimizin refahı için evet  diyeceğim.”
 

 
Editör: TE Bilişim