Emek Partisi Eskişehir İl Başkanı Hüseyin Öge, neden Hayır denilmesini i açıkladı.
Öge, yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklara karşıyız diye iktidara geldiklerini ancak 15 yılda ülke nüfusunun üçte ikisinin açlık ve yoksulluk sınırının altında yaşamaya başladığı, yolsuzluk sıralamasında dünya devletleri arasında üst sıralarda bulunduğunu söyledi.
Söz, ifade ve örgütlenme özgürlüğünün ayaklar ve yasaklar altında olduğunu belirten Emek Partisi İl Başkanı Hüseyin Öge, “İş yok, aş yok, huzur yok. Bunun için Hayır demeliyiz. İşsiz sayısı resmi rakamlara göre 4 milyona yaklaşmış, yoksulluk almış başını gitmiş. Bunun için hayır demliyiz. 15 yıldır iş cinayetleri, kadın cinayetleri, çocuk taciz ve tecavüzleri kat be kat arttı. Türkiye iş ve kadın cinayetleri sıralamasında liderliğe oynuyor. Bunun için hayır demeliyiz” dedi.
Kölece yaşamamak için hayır denilmesi gerektiğini vurgulayan Öge şunları söyledi:
“Nasıl düşüneceğimize, neye inanıp-inanmayacağımıza, yaşam tarzımızın nasıl olacağına bir tek adamın karar vermesine karşı çıkmak için hayır demeliyiz. Milletvekillerinin yargıçların, rektörlerin, bürokratların bir tek adam tarafından atanmasına ve onun tarafından yönetilmesine karşı çıkmayız. Bizleri her seçim öncesi ‘terör gelir’, ‘istikrar bozulur’, ‘kaos olur’ söylemleri ile korkutup oy almaya çalıştıkları için hayır demeliyiz. Tam hak eşitliği temelinde yaşamımıza karşı çıktıkları, barış ve demokrasi istemedikleri, tüm ezilenleri tehdit ve şantajla, polis baskısıla ile susturulmaya çalıştıkları için Hayır demeliyiz.”
 
Editör: TE Bilişim