Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ’ın bir süre önce dile getirdiği iddialara yanıt verdi. Özel, “Bülent Ecevit’in adını ağzına almak için Selçuk Özdağ’ın çok uzun süreler daha kırk fırın ekmek yemesi lazım” dedi.
Eskişehir Odunpazarı Belediyesi tarafından başta Zonguldak, Ermenek ve Soma olmak üzere maden kazalarında yaşamını kaybeden madencileri anmak için 4 Aralık Dünya Madenciler Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi. Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde (YKSM) düzenlenen programlara CHP Manisa Milletvekili ve Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Cemal Okan Yüksel, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Etkinlikten önce basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Grup Başkanvekili Özel, AK Parti Manisa Milletvekili ve TBMM Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanvekili Selçuk Özdağ’ın geçen günlerde dile getirdiği Fethullah Gülen ve Papa 2. Jean Paul görüşmesine aracılık eden kişinin eski başbakanlardan merhum Bülent Ecevit olduğu söylemlerine yanıt verdi. Özel, “Selçuk Özdağ tükenmiş bir siyasetçidir. Selçuk Özdağ zigzagların siyasetçisidir. Selçuk Özdağ AK Parti’ye 12 Eylül 2010 referandumunda bir kısım ülkücüye, bir kısım Büyük Birlik Partiliye referandumda ’evet’ oyu attırdığı iddiasıyla, o gün balkondan teşekkür edilen bağımsız ülkücüler diye ifade edilen kanata diyet olarak milletvekili yapılmış birisidir. Selçuk Özdağ kendi hareket ettiği birlikte olduğu arkadaşlarını bir kenarda bırakıp, kendi genel başkanının naaşını bir dağ başındaki uçak enkazında bırakıp kendisi AK Parti’nin saltanat kayığına atlamış birisidir. Ama Selçuk Özdağ’ın önemli bir özelliği vardır. O milat dedikleri 17- 25 Aralık tarihinden sonra defalarca cemaati övmüş, hatta kendi ifadesiyle bugün televizyonlarda söylediği cemaat ile AK Parti’nin bozulan ilişkilerini onarmaya çalışmış birisidir Selçuk Özdağ. Selçuk Özdağ, Davutoğlu’nun gelmesiyle kendine bir mevzi kazanmış, genel başkan yardımcısı olmuş, Davutoğlunun gidişiyle de silinmiş ve olası bir operasyonla AK Parti’den ilk uzaklaştırılacak grup milletvekilinin içerisindedir. Kendisi bunu bildiği için kendi yumuşak karnı FETÖ’ye olan sevdası ve FETÖ’yle olan geçmişteki övgü dolu davranışları olduğu için bugün göze girmek kaybettiği mevzileri kazanmak, iktidara tırnaklarıyla tutunabilmek için bugün iftiraya, bugün gerçek dışı ifadeleri kullanmaya ve sarayın gözüne girmek için Fethulah Gülen yapısıyla ilgili kimsenin söyleyemediği bir şeyleri icat edip söyleyip, farklılaşmaya ve göze girmeye çalışmaktadır” dedi.

“Ecevit’in adını ağzına almak için daha kırk fırın ekmek yemesi lazım”
Kendilerinin Selçuk Özdağ’ı Fethullah Gülen’e düzdüğü övgülerden ve Manisa’da yapısını güçlendirmeye çalışmasından tanıdıklarını aktaran Özel, merhum başbakan Bülent Ecevit ile alakalı sözlere de değindi. Özel konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Rahmetli Ecevit’e saldırmak ise Selçuk Özdağ’ın Kemal Kılıçdaroğlu’na, Özgür Özel’e herhangi bir Cumhuriyet Halk Partisi yetkilisine söylediği sözün tokat gibi cevabını bildiği için kendisine cevap veremeyecek durumda olan birisine söz söylemek demektir. Ama Selçuk Özdağ şunu bilsin. Bülent Ecevit, Türkiye Cumhuriyeti’nin geçmiş başbakanlarındandır. Cumhuriyet Halk Partisi’nin genel başkanlarındandır. Bülent Ecevit’in adını ağzına almak için Selçuk Özdağ’ın çok uzun süreler daha kırk fırın ekmek yemesi lazım. Bülent Ecevit’e bir söz söyleyecekse eğer Selçuk Özdağ, ağzından çıkanı kulağının duyması hangi sözü sarf ettiğinin farkında olması lazım. Bugün olmayan iktidar sahnesinde, siyaset sahnesinde bulunmayan parlamento dışındaki bir siyasi partinin lideri olarak gördüğü kişi 1974’te Kıbrıs Barış Harekatını yapan ülkenin insanlarının seva ile bağlı olduğu ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin 3’üncü genel başkanı hepimizin sevgilisi ve örnek aldığı bir devlet adamı olan Bülent Ecevit’tir. Eğer kendisi bugüne kadar kol kola girdiklerini sırtından hançerlediği için bizlerin, Bülent Ecevit’in aziz hatırasına saygı duymayacağımızı, onu yalnız bırakacağımızı düşünüyorsa son derece büyük bir yanılgı içerisindedir. Cumhuriyet Halk Partililer, Bülent Ecevit’e söz söyleyen, onun aziz hatırasına saygısızlık yapanın alnını karışlarlar. Selçuk Özdağ kendi kalibresinde kendi sikletinde olan ve kendisi gibi basit adamlarla uğraşsın. Ağzına Bülent Ecevit gibi birinin adını bile anmasın."
Konferans, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in konuşmasının ardından ‘Maden’ filminin gösterimiyle sona erdi.
Editör: TE Bilişim