CHP Grup Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Sayın Özgür Özel, bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere 7 Nisan Cuma günü Eskişehir'e geldi.
Özel’in ilk durağı CHP Eskişehir İl Başkanlığı oldu. Parti binasında CHP İl Başkanı Sinan Özkar, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Gençlik Kolları Başkanı Deniz Demirbilek, Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel ve CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer tarafından karşılanan Özel partililerle sohbet etti ve diğer etkinliklere katılmak üzere buradan ayrıldı.
Tepebaşı Belediyesi’nin Belde Evlerindeki kurslarına katılan kadınlarla Altınsaray Düğün Salonu’nda bir araya gelerek kahvaltı yapan Özel, daha sonra Tepebaşı İlçe Belediyesi tarafından Aşağısöğütönü Mahallesi’nde yaşlılar için oluşturulan Deneyimli Kafe’nin açılışına katıldı.
Saat 15.00’da AhaviCafe’de CHP Eskişehir İl Başkanı Sinan Özkar, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, Eskişehir Milletvekilleri Gaye Usluer ve Utku Çakırözer ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Özgür Özel, toplantıda referandumla ilgili düşüncelerini dile getirdi.
Rejim parlamenter sistemse partilerinde, liderlerinde, ülkelerinde sonu hayırdır
Özel demokrasiye dikkat çekmek adına şunları söyledi: “Herkes şunu biliyor rejim demokrasiyse, rejim parlamenter sistemse partilerinde, liderlerinde, ülkelerinde sonu hayırdır. Görevini bırakan liderler torun büyütebilirler, resim yapabilir, spor yapabilirler. İşte Avrupa’nın liderleri her biri bir başka uğraşta. Ama diktatörlerin sonu hep felakettir, ülkelerinin de sonu felakettir. “
AKP tabanından ‘Hayır’ diyenlere dikkat çeken Özel, ““Partisini ve liderlerini seven AKP’li seçmenin bir koruma  refleksiyle haklı olarak sürekli istediği yetkiler kendine verilen bir siyasi obezite, siyasi oburluk sonucunda başına son yıllarda sürekli sıkıntılar gelen liderlerine karşı tavrını şeker hastası dedesinin önünden baklava tepsisini çeken torun edasıyla ‘Hayır’ diyen AKP’li seçmene de kimsenin diyeceği bir şey yoktur.”  sözleri ile AKP’li ‘Hayır’cı seçmenin üzerine gidilmesinin yanlış olduğunu dile getirdi.
Eskişehir’i beş belediye başkanımız nasıl yönetiyorsa biz de Türkiye’yi öyle yöneteceğiz
 “17 Nisan sabahında ‘Evet’in istediği bir kutuplaşmış Türkiye yerine ‘Hayır’’ın savunduğu kucaklaşmış bir Türkiye’yi ‘Evet’in ötekileştirdikleriyle ‘Hayır’ın helalleştirdiklerine tercih ettiğimiz bir Türkiye’yi savunduğumuz için haklılığımızdan ve kendimize güvenimizden dolayı moralimiz yüksek. Eskişehir’e gelince nefesimiz açılıyor, rahatlıyoruz, Eskişehir’e gelince moral buluyoruz. Daha öncede söylediğim gibi CHP Türkiye’yi nasıl yönetecek sorusunun cevabı: ‘Eskişehir’i beş belediye başkanımız nasıl yönetiyorsa biz de Türkiye’yi öyle yöneteceğiz’dir. “ bu çok meşru bir söz ve tam da yerine oturuyor.” diyerek Eskişehir’le ilgili düşüncelerini ifade etti.
Özel, CHP Eskişehir İl Başkanlığı’na çalışmalarından dolayı övgülerini şu sözlerle vurguladı: “İl başkanlığımıza ve her iki İlçe başkanımıza oylama gününe giderken yapılması gereken tüm hazırlıkları yapmış olmalarından dolayı ve sandık başındaki Cumhuriyet Halk Partisi sandık görevlilerini ve müşahitlilerini olası tüm durumlara karşı, tüm gönüllüleri organize ettikleri için teşekkür ediyorum. “
Basın açıklamasının bitiminde herkese teşekkür eden ve gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özel hemen ardından Mihalıçcıklılar Derneği’nde Eskişehirlilerle bir araya geldi. Eskişehir ziyaretini Espark’da kurulan Odunpazarı Belediyesi ‘1100 Gün’ standını ziyaret ederek sonlandırdı.

 
Editör: TE Bilişim