CHP Eskişehir İl Başkanı Sinan Özkar, Gençlik Kolları Başkanı Deniz Demirbilek, CHP Sarıcakaya İlçe Başkanı Sema Yavuz, İl Başkan Yardımcıları Mustafa Ersoy ve Yahya Çelik 29 Mart Çarşamba günü Sarıcakaya’ya Beyköy ve Düzköy Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi.
CHP Sarıcakaya İlçe Başkanı Sema Yavuz gezinin amacını, “Burada bulunma sebebimiz hayırlı bir iş içindir. Dilimiz döndüğünce size ‘Hayır’ı anlatmak, önümüzdeki referandumun kritikliğinden söz etmek, sorunlarınız, sorularınız varsa dinlemek için buradayız.” sözleri aktardı.
Türkiye’nin kumar oynayacak lüksü yok
Mahalle sakinleriyle selamlaşan CHP İl Başkanı Sinan Özkar önümüzdeki referandum ile ilgili şunları söyledi: “Türkiye’nin kumar oynayacak lüksü yok. Kaldı ki buna gerek de yok. Bir kişiyi kandırabilirsiniz ama sistematik, kurallara uygun işleyen bir kurumu kandırabilmeniz mümkün değildir. Bir ülke kurumları ve kuralları ile yaşar. Kurumların işlemesi lazım, yasamanın, yürütmenin, yargının birbirini denetlemesi lazım, bu bir fren sistemidir, yanlıştan döndürür. Bu yüzden bütün işleyişin tek bir akla devredilmesini, yasamanın, yürütmenin, yargının işlevsizleştirilmesini mümkün kılan bu anayasa değişikliğine ,’Hayır’ diyoruz.”
Gezi Başkan Özkar ve temsilcilerin mahalle sakinlerinin sorularını yanıtlaması ile son buldu.
 
 

 
Editör: TE Bilişim