CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer 16 Nisan Anayasa referandumu öncesinde ‘Hayır’ kampanyası için ziyaretlerini sürdürüyor. Çakırözer, ziyaretleri kapsamında Eskişehir’deki Kırkalılarla bir araya geldi, Sazova Mahallesi’ndeki esnafları ziyaret etti.

Pakete ilişkin kaygılarını anlatan Çakırözer, halk oylamasına sunulan Anayasa değişikliği paketinin ülkenin hiçbir sorununa çözüm üretmediğini söyledi.

 

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer 16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan anayasa referandumu öncesinde yurttaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor. Sivil toplum örgütleri, dernekler ve kahvehanelerde yurttaşlarla bir araya gelen Çakırözer, dün de Kırkalılarla Eskişehir’deki lokallerinde buluştu, Sazova Mahallesi’ndeki esnafları ziyaret etti.

KIRKA’NIN BELEDİYESİ GERİ GELMEYECEK

Ziyaretleri sırasında talep ve sıkıntıları da dinleyen Çakırözer, halk oylamasına sunulan Anayasa değişikliği paketine ilişkin kaygılarını anlattı. Anayasa değişikliği paketinin ülkenin sorunlarına hiçbir çözüm üretmediğini belirten Çakırözer, Kırkalıların elinden alınan Belediyelerinin de bu paket ile geri gelmeyeceğini söyleyerek, Kırka’daki ETİ Maden’in Varlık Fonu’na devredilmesini hatırlattı.

Çakırözer, “ Sizlerde çok iyi biliyorsunuz ki geçtiğimiz ay,  Kırka'nın ve ülkemizin milli varlığı ETİ Maden, sizlerin vergisi, alın teriyle, çiftçinin güvencesi olması için kurulan Ziraat Bankası bir gece yarısı kararnamesiyle Varlık Fonu’na devredildi. Sadece Kırka’nın değil, sizin, bizim, yavrularımızın, hepimizin geleceği ipotek edildi. Bizler buna Kırkalı hemşehrilerimizin, ülkemizin geleceği için karşı çıkıyoruz” dedi.

SAZOVA ESNAFINDAN DA HAYIR İSTEDİ

Sazova Mahalle sakinlerini de ziyaret eden Çakırözer, mahalle esnafını gezerek, kolaylıklar diledi, Hayır için destek istedi. Çakırözer, “ Bizler ülkemizin sorunlarını hep birlikte çözecek demokrasi ortamını, diyalog ortamını korumak için bu tek adam anayasasına hayır diyor, sizlerin de desteğini istiyoruz” dedi.

MİLLET İRADESİ YOK SAYILIYOR

Çakırözer ziyaretleri sırasında Anayasa değişikliği teklifine karşı çıkma gerekçelerini de şu şekilde anlattı;

“Önümüze getirilen bu anayasa değişikliğine birinci karşı çıkma gerekçemiz, tüm halkın Başkanı olacak bu kişinin tarafsızlığının olmaması. Hem cumhurun Başkanı olacak, hem de partisinin genel başkanı olacak. Seçilen Başkan hem hükümet olacak hem Meclis çoğunluğu olacak, hem Anayasa Mahkemesi olacak.. Tek adam her şey olacak ve her şeye sınırsız hükmedecek. Egemenlik millet iradesinden alınıp, tek bir kişiye verilmekte. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e dahi verilmeyen millet iradesini temsil eden bu yetkilerin şimdi ister Sayın Erdoğan olsun, ister Sayın Bahçeli, isterse Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu olsun, tek kişiye verilmesine ‘Hayır’ diyoruz.”

Editör: TE Bilişim