GÜLÇİN ÖZDEN 
ESKİŞEHİR (İHA) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, “Cumhuriyet Halk Partisi ile Fethullah Gülen hareketi arasında bana göre bir doku uyuşmazlığı vardır” dedi. 
Milletvekili Süheyl Batum, partisinin Eskişehir İl Teşkilatı binasında bir basın açıklaması düzenledi. Çeşiti konulardaki açıklamaları sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Süheyl Batum, “Seçimlerde paralel yapının CHP’yi desteklediği iddiaları parti içerisinde de dile getiriliyor. Siz bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusu üzerine, Tayyip Erdoğan’ın 2002 yılından beri paralel yapı ile birlikte olduğunu ancak 17 Aralık’tan sonra CHP’nin Pensilvanya ile suç ortağı olduğunu söylediğini belirtti. “İnanılmaz bir ülkede yaşıyoruz” değerlendirmesi yapan Batum, “2002’den beri Tayyip Erdoğan, paralel yapıyla beraber. Yani 2010 referandumunda, ‘Mezardaki ölüleri kaldırın’ dediler. Medyadaki inanılmaz gücüne dayanarak 2014 yılında ‘Bunlar Pensilvanya’nın suç ortağı’ dedi. Yahu Tayyip Bey, 2014’e kadar, 17 Aralık’a kadar Zekeriya Öz’ün altına zırhlı arabasını veren kimdi? ‘Bu hakimlerin yerine bir tane daha atayalım’ dediğimizde kıyameti kopartan kimdi? Dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi ile paralel yapı arasında, Fethullah Gülen hareketi arasında bana göre bir doku uyuşmazlığı vardır. Bizler geleceğini sadece dinin sömürüsüne ayırmamış insanlarız. Biz demokrasiye, biz laikliğe, biz insan hak ve özgürlüklerine, biz biat yerine özgür düşünceye inanan insanlarız. Dolayısıyla bizim içimizden bir kişi düşünse de ‘Hadi yani güzel, oy alalım oy almayalım’ dese, o yapının, Tayyip Bey'in söylediği gibi yan yana gelmesi mümkün değil. Amma velakin bunu söylüyorum, yan yana geldi. Tayyip Erdoğan bunu nasıl yapıyorsa adam dedi ki 2014’e kadar yan yana, 17 Aralık’tan sonra, ‘Bunlar CHP’yle Pensilvanya ortak’ dedi. Vallahi bizim seçmenimiz bile inandı. Tunceli’de seçimi kaybettik o yüzden. Neden kaybettik? ‘Paralel yapının adamı oldunuz’ diyor” ifadelerini kullandı.
Ardından bir basın mensubunun, “Yerel seçimler sonrası parti içindeki çekişmeleri, Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ‘Kurultaydan çekinmeyiz’ açıklamalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusu üzerine Batum, şunları kaydetti:
“İki yılda bir kurultay yapılmıyor mu? Dolayısıyla bir sürecin yasal olarak başlaması lazım. Zaten iki senede bir yapılmak zorunda bu kurultay. Doğal süreç geldi. Ben şuna inanmıyorum; böyle her başarı ya da başarısızlıktan, her seçimden kurultay yapalım, hadi Ahmet’i devirelim, Mehmet’i devirelim, Hüseyin’i devirelim, Rıfkı’yı devirelim, Ayşe’yi devirelim diyerek bir yere varabileceğimize inanmıyorum. Ama tabii ki eğer CHP seçmenine bir güven vermemişse, oyunu artıramamışsa, aramızda bunun nedenlerini tartışıp o nedenleri ortadan kaldırmamız gerekir. Bunu hepimiz aramızda tartışıp ister genel başkan yardımcısı, ister genel başkan, ister milletvekili, ister ilçe başkanı, ister il başkanı olsun, biz biat eden insanlar değiliz. Biz CHP’nin bir anlamda söylüyorum neferleriyiz. Bu tartışmaları yapıyoruz. Kurultay olacaktır herhalde. Bu intikam kurultayı olmamalı. Olacağını da tahmin etmiyorum.”
Batum, bir muhabirin, “Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ndeki, 'AK Parti meclis grubunun çoğunluğu hizmetleri aksatabilir, uzlaşı çıkmazsa kent kaybeder' endişesine ne diyorsunuz?” sorusunu ise CHP Eskişehir İl Başkanı Nihat Çuhadar’a yönlendirdi. Çuhadar, “Büyükşehirin bu dönem meclis yapısı itibarıyla ilçeler için burada birlik ve beraberlik içinde hareket etmeliler ki, o ilçelere de hizmet götürülsün. Herkesin temsil ettiği partinin neferi değil de ilçeye hizmet edebilecek devletin adamı, halkın adamı gibi davranacağını düşünüyorum. İnanıyorum ki parti içerisinde herkes partisinin rozetini çıkaracak, herkes kendi ilçesi, kendi kenti için hizmet edecek” şeklinde konuştu.
Batum, açıklamaların ardından Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’u makamında ziyaret etti.
Editör: TE Bilişim