GÜLÇİN ÖZDEN - SELİM KUŞCU 
ESKİŞEHİR (İHA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Eskişehir'de AK Parti Ocak Ayı İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katıldı.
Toplantıda konuşan Bakan Işık, AK Parti'nin temel hedefinin 'Selamın ve barışın yayılması' olduğunu belirtti. Bakan Işık, Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmanın en önemli idealleri olduğunu vurgulayarak, "Selamın ve barışın yayılması bizim için temel hedeftir. Ülkemiz her alanda muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak ideali, bizim en önemli idealimizdir. Ülkemizde nüfus artışına rağmen, kadınlarımızın çalışma hayatına çok hızlı giriyor olmalarına rağmen işsizlik oranımız Avrupa’nın altında. Eğitim düzeyimiz her yıl yükseliyor. Artık sağlık hizmetinde, eğitim hizmetinde ve sosyal güvenlik hizmetinde her geçen yıl Türkiye daha iyi noktaya gidiyor" dedi.

"KENDİ ARACIMIZI YAPABİLECEK KONUMDAYIZ"
Katıldığı toplantıda yerli üretime dikkat çeken Bakan Işık, ilerleyen teknoloji ve ülke kaynakları ile yapılabilecekleri ve askeri savunma sistemi ile ilgili görüşlerini şu sözlerle aktardı:
"Şu an Türkiye her şeyiyle yerli bir araç yapabilecek konumda. Özel sektörümüz artık dünyanın en ileri teknoloji taşıyan araçlarına kritik parçalar üretebilecek konuma geldi. Türkiye’nin istikrarlı büyümesi sayesinde oldu. Offset anlaşması olmasaydı bizim savunma sanayimiz bugünkü noktaya gelmezdi. Şimdi milliyetçilik nutukları atanlara söylüyorum, ülkenin geri kaldığını söyleyenlere söylüyorum. Biz çok acılar çekmiş bir milletiz. Bizim için yurt savunması yemekten içmekten daha önemlidir. 2002 yılında iktidara geldiğimizde savunma sanayisinde yerlilik oranımız yüzde 24, nitelik olarak da düşük. Bugün savunma sanayisinde geldiğimiz nokta yüzde 56. Bir ülke kendi piyade tüfeğini kendi tasarlayıp üretemez mi? Üretemiyorduk. Kendi topumuzun, kendi silahımızın neredeyse tamamı dışarıdan geliyordu. Artık gece görüş dürbünüyle son derece gelişmiş piyade tüfeğinin seri üretimine inşallah başlıyoruz ve yakında yüzde 100 yerli piyade tüfeğini kendi ordumuza ve dost ülkelerin ordularına satacağız. Kendi topunu kendi yapan bir Türkiye var şu anda. Hatta artık öyle toplar yapıyoruz ki, dünyanın en iyi teknolojisiyle yapıyoruz. Mesela son füzesi şu anda dünyada 4-5 ülkenin yapabildiği bir füze. TÜBİTAK tarafından geliştirildi, şu anda seri üretimi yapılıyor. Şu anda 1 metrelik betonu delip arkasındaki hedefi imha eden ve dünyada bir ya da iki ülkede bulunan kendi toplarımız var. Artık uzun menzilli füzeler üzerinde yoğunlaştık. Kendi tankımızı kendimiz yapıyoruz. Artık kendi gemilerimizi kendimiz yapıyoruz."

"PARALEL YAPI TÜBİTAK'A SIZMAYA ÇALIŞTI"
Yasadışı dinlemelerin paralel yapıyla alakalı olduğuna dikkat çeken Fikri Işık, bu dinlemelerin yabancı ülkelerin istihbaratlarına ulaştığını öne sürerek, "Güvenlik kodunu bilmediğiniz ya da başkasının elinde olan silah sizin değildir. Saddam’ın tecrübesini biliyoruz. Siz bu paralel yapının niye bu kadar TÜBİTAK’a sızmaya çalıştığını düşünüyorsunuz? Bu paralel yapı Cumhurbaşkanımızı dinlemiş, Başbakanımızı dinlemiş, Genelkurmay Başkanımızı, Anayasa Mahkemesi Başkanımızı, en çok da Enerji Bakanımızı dinlemiş ama dinlediği bir grup daha var. Sır niteliğindeki askeri projelerde çalışan personelin telefonlarını dinlemiş. Niye dinler? Bunu ancak bir başka ülkenin istihbaratı dinler. Çünkü güvenlik kodları önceden bize satarken biliniyordu. Şimdi silahı kendimiz ürettiğimiz için güvenlik kodlarını başka ülkeler bilmiyor. Bu paralel yapı, Türkiye’nin dışarıdakilerinin yerli taşeronudur. Onun için paralel yapı ile mücadele etmek bir milli güvenlik meselesidir" şeklinde konuştu.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, parti binasında gerçekleşen toplantıdaki konuşmasının ardından başka bir programa katılmak için buradan ayrıldı.
Editör: TE Bilişim