Saadet Partisi Eskişehir Kadın Kolları Tanıtma Başkanı Ayşe Öner, uluslar arası alanda bir ülkenin en büyük demokratik göstergelerinden  birinin kadınlara tanınan hakları olduğunu söyledi.
1934 yılında tüm dünyadan önce Türkiye'de seçme ve seçilme hakkını elde etmiş olmamıza rağmen parlamentoda temsil etme açısından hala çok gerilerde olduğumuzu ifade eden Öner, “ Sadece sandıkta oy kullanmak, vatandaşlık vazifesinin ifası olarak görülmemelidir. Halbuki siyaset, oluşturulan bu algının ötesinde, bilgi, birikim, tecrübe ve şuur içinde yapıldığında tüm insanlığa büyük bir hizmettir ve zarurettir, Milli kültürümüz ve inancımızın vazgeçilmez öğeleridir” dedi.
Kadına yönelik bakış açısının, inanç ve medeniyetimizin referansları çerçevesinde şekillenmesinin hem kadına hem de topluma yönelik büyük katkı olacağına inandıklarını belirten Ayşe Öner şunları söyledi:
“Bizler Saadet Partisi Kadın Kolları olarak; kadınlarımızın içinde bulunduğu şart ve durumu en iyi anlatanların yine kadınlarımızın olduğunu düşünüyor; bu anlamda Türk Kadınının güçlü, kararlı, ilkeli ve toplum içinde hizmet veren çalışkan bireyler olması gerektiğine inanıyoruz. Ülkesi ve de ailesi için iyi eğitim almış, milli ve manevi değerlerine sadık her kadının kendi hak ve özgürlüklerini doğru bir şekilde savunarak toplumumuzun ilerlemesine de faydalı olacağını düşünüyoruz. Bunun için de ahlak ve maneviyat esaslı bilinçlendirmenin ne denli önemli olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyoruz.Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı verilişinin 82.Yıldönümünü kutluyor;Kadınlarımızın hak ettikleri sevginin, hoşgörünün, şefkatin ve de gerçek adaletin yaşandığı bir Türkiye ve Yeni Bir Dünya temenni ediyoruz.”
 
 
Editör: TE Bilişim