CHP'li vekiller bütçe görüşmelerinde öğretmen, polis ve muhtarların koşullarının iyileştirilmesini istedi, hükümet reddetti
 
 TBMM Plan Bütçe Komisyonu Maliye Bakanlığı bütçe görüşmelerinde önerge veren
CHP'li milletvekilleri, polis ve öğretmenlerin maaşlarına zam isterken, muhtarların sosyal güvenlik destek primlerinin de devlet tarafından karşılanmasını istedi. CHP önergeleri Maliye Bakanı Naci Ağbal ve AKP’li vekiller tarafından reddedildi.
 
 
TBMM’de Maliye Bakanlığı bütçe görüşmeleri sırasında söz alan CHP'li vekiller Utku Çakırözer ve Musa Çam, öğretmen ve polis maaş göstergelerinin yüzde 20 artırılmasını,  muhtarların sosyal güvenlik destek primlerinin de devlet tarafından ödenmesini istedi. Önergeler Maliye Bakanı Naci Ağbal ve AKP’li vekiller tarafından rededildi.
 
MUHTARLARA DESTEĞE AKP’DEN HAYIR
 
Görüşmeler sırasında Komisyonun CHP’li üyeleri muhtarların koşullarının iyileştirilmesi için teklif verdi. Söz alan Çakırözer, 52 bin muhtarın çok sınırlı imkanlar altında görev yaptığını belirterek emekli muhtarların sosyal güvernlik destek priminin devlet tarafından karşılanmasını istedi. Çakırözer, “Muhtarlarımızın sosyal güvenlik primlerinin ve  elektrik, su, telefon giderlerinin bütçeden karşılanmasını istiyoruz. 27 bin muhtarımıza katkı sağlamış olacağız.Yerelde yurttaşlarımızla bağımızı sağlayan, yurttaşlarımızın imdadına yetişen muhtarlarımızın desteklenmesini tüm kalbimizle istiyoruz” dedi. CHP’lilerin olumlu oy verdikleri önerge, Maliye Bakanı Naci Ağbal ve AKP'li vekillerce reddedildi.
 
ÖĞRETMEN VE POLİS GÖSTERGELERİNİ ARTTIRIN
 
Verilen başka iki diğer önergeyle CHP öğretmenlerin ve polislerin maaşlarının artırılmasını da istedi. CHP İzmir milletvekili Musa Çam polis ve güvenlik görevlilerinin maaş göstergelerinin 3 binden 3 bin 600’e çıkarılmasını teklif ederek, emekli olan polis memurlarının maaşlarının da arttırılmasını istedi. Çam,  “Verdiğimiz önerge, Türkiye’de karda, kışta, soğukta terörle mücadele veren 270 bin emniyet mensubu ve özel güvenlikçi kardeşlerimizi bir nebze olsun rahatlatacaktır. Hükümetin desteğini bekliyoruz” ̆dedi.
 
Çakırözer, de “Eğitim kurumlarımızın büyük özveriyle çalışan, her birimizi geleceğe hazırlayan kıymetli öğretmenlerimizin yaşadıkları sıkıntıları hafifletmek için onların maaş göstergelerinin de yüzde 20 artırılmasını öneriyoruz” dedi.
Her iki önerge de yine Maliye Bakanı Ağbal ve AKP’li vekillerin oylarıyla reddedildi.
CHP’li vekillerin atanamayan öğretmenler için de bütçeye pay konması talebi hükümet tarafından reddedildi.
 
Editör: TE Bilişim