CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, referandum sürecinde Anayasa değişikliğine ‘Hayır’ mücadelesi veren diğer siyasi partilere teşekkür ziyaretlerine başladı. İlk ziyaretini Demokrat Parti İl Başkanlını Nazım Dölekçekiç’eyapan Çakırözer, “Eskişehir’de ortaya çıkan yüzde 58’lik başarıda sizlerin payı çok büyük. Hayır’ı sadece partimiz CHP değil aralarında DP’nin de olduğu çok sayıda parti ve onlarca sivil toplum örgütü de mücadele verdi. Birlikte yürüttüğümüz mücadele ve emekleriniz için teşekkür etmeye geldim’ dedi.
Ziyaret sırasında DP Genel Başkan Yardımcısı ve eski Milletvekili Fevzi Yalçın da hazır bulundu.
DEMOKRASİ MÜCADELEMİZİ HEP BİRLİKTE YÜRÜTECEĞİZ
Demokrat Parti Eskişehir teşkilatıyla parti binasında bir araya gelen Çakırözer, referandum sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Çakırözer, “ Bu demokrasi mücadelemizde Demokrat Parti’nin durduğu yer belliydi. Bu mücadeleyi hep birlikte yürüttük. Bu mücadele hepimizin başarısı. Türkiye’de de çıkan sonuç o günkü birlikteliğimizin ne kadar önemli, ne kadar büyük olduğunu ortaya koydu. Bundan sonra da demokrasi etrafındaki, cumhuriyet değerleri etrafındaki birlikteliğimizi koruyacak ve Türkiye’yi tam demokrasi ülkesi yapana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.
HEPİMİZİN BAŞARISI
Eskişehir’de çıkan sonuçlarda Demokrat Parti’nin çok büyük payı olduğunu vurgulayan Çakırözer, “Eskişehir’in merkezinde, ilçelerinde hep birlikte mücadelemizi sürdürdük. . Bu mücadeleyi birlikte yürüttük. Bu başarı hepimizin başarısı. Kıymetli emekleriniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim” dedi.
Ziyaretten dolayı memnun olduklarını dile getiren DP İl Başkanı Nazım Dölekçekiç ise, “Bizler Cumhuriyet, demokrasi ve parlamenter sistem konusunda birleştik Ama maalesef ki halk oylaması üzerinde bir şaibe var. Umarız bu şaibe kısa sürede giderilir. Mücadelemiz devam edecek” diye konuştu.
 

 
Editör: TE Bilişim