CHP Parti Meclisi Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, kendisinin de üyesi olduğu Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Eskişehir Şubesini ziyaret etti.

Referandum süreci hakkında konuşan Usluer, “  Bu bir genel seçim değil. Yani partimize oy vermeyeceğiz. Bu bir referandum. Bir tercihte bulunacağız ve bu tercihimiz ülkemizin geleceği için verilmiş önemli bir karar olacak. Ülkenin geleceğinin, tüm yetkileri kendisinde toplayan bir diktatörlük rejimine karşı hep birlikte neden "hayır" dememiz gerektiğini anlatacağız." ifadelerini kullandı.

SES ziyaretinde sivil toplum kuruluşlarının bu süreçteki önemine de vurgu yapan Usluer, bizler siyasetçiler olarak sizlere destek olmaya hazırız. Sivil toplum örgütlerinin kamuoyu oluşturmada önemi büyük. Sizlerin siyasete  yön vermesi kadar doğal bir şey olamaz. Bizlerin derdi hükümete karşı duruş sergilemek olsun diye tavır takınmak değil. Bizler neden "Hayır" dediğimizi anlatacağız.  Bunu CHP için yapmayacağız. Ben siyasetçi kimliğimin dışında bir anne olarak bunu örgütlemekte sorumlu hissediyorum kendimi. Vatandaşlarımızın da bu konuda çok duyarlı olduğunu görüyoruz. Herkes kaygılı.  İçinde bulunduğumuz durum siyaset üstü bir durum. Kimsenin derdi parti propagandası ya da koltuk değil, olmamalı da. TBMM'de "evet" çıktı ama lider vesayeti altında "evet" çıktı. Vatandaş kimsenin vesayeti altında olmayacağını, kendi geleceği hakkında doğru karar verebileceğini gösterecek.” dedi.

SES Şube Başkanı Yalçın Mutlu ise, Eskişehir’deki dernekler, sendikalar, odalar, kitle örgütleri olarak, Hayır’ı örgütleyecek bir merkez oluşturmayı hedeflediklerini söyledi. Hangi partiden olursa olsun, daha önce kime oy vermiş olursa olsun ayırt etmeden, kurulacak olan bu platformun herkese açık olacağını ifade etti. Bunun ilerleyen süreçte siyasi partilere de çağrı yapacaklarını dile getirdi.

Editör: TE Bilişim